Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči el clasica

Pogledajte kako je Leo Messi 'odalamio' Cristiana Ronalda i doveo ga u red

Messi
Foto: Screenshot Twitter
15.03.2015.
u 14:45

Messi je s dva pogotka Eibaru pretekao Ronalda u utrci za Zlatnu kopačku.

Najveći derbi španjolskog nogometa, onaj između Barcelone i Real Madrida, sve je bliže. Na rasporedu je sljedećeg vikenda, a navijači obiju momčadi već se 'zagrijavaju' za taj okršaj.

Tako su oni katalonske momčadi objavili na Twitteru šaljivu animaciju dvaju najvećih igrača spomenutih momčadi - Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Ona prikazuje kako Argentinac udara Portugalca i 'dovodi ga u red'.

Ujedno zahuktava se i borba u postavljanju rekorda ovih dvaju sjajnih nogometaša. Messi je s dva pogotka Eibaru pretekao Ronalda u utrci za Zlatnu kopačku Europe (ujedno i na ljestvici strijelaca La Lige). No, u nekim važnim statističkim elementima Portugalac je još uvijek bolji, piše Goal.

Primjerice, njemu treba 68,37 minuta za gol u prvenstvu, a Leu 74,53 minute. Također, promašio je manje šansi. Ronaldo je uputio nešto više udaraca na gol, dok Messi više kreira šanse suigračima i asistira.

Od ostalih statističkih kolona, Messi je zabio četiri gola iz jedanaesterca (jedan promašio), Ronaldo devet iz devet pokušaja. Zanimljivo, Leo je čak devet puta uzdrmao vratnicu ili gredu, a CR dvaput. Izravno iz slobodnog udarca Messi je pogodio dvaput, Ronaldo ni jednom.

Argentinac preciznije i dodaje (82,29 posto točnih dodavanja naspram Ronaldovih 81,35 posto) i puno više dribla. Messi je u ligi čak 249 puta pokušao predriblati suparnika i 126 puta je uspio, po čemu je prvi u ligi. Ronaldo  pokušao 85 driblinga i uspio 36 puta.

>>Borba titana se nastavlja: Messi prestigao Ronalda, ali ne u svemu...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije