Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI-STARI PRVAK

Pogledajte kako je Dinamo stigao do titule, neke brojke nemaju ni europski giganti

Foto: Pixsell/grafika
1/9
16.05.2022.
u 09:24

Čak 97 milijuna eura vrijedi momčad Dinama, najviše od svih momčadi u Prvoj HNL. Po vrijednosti prednjače Ivanušec (12,5), Oršić (11) i Livaković (10)

Pobjedom u Šibeniku (2:0) Dinamo je stigao do 23. titule prvaka, ali i potvrdio da je najjači kad je to najpotrebnije. I tako nešto svakako nije došlo slučajno, rezultat je rada kroz posljednjih dvadesetak godina, u kojima su plavi "izbrusili" taj pobjednički mentalitet.

Kroz brojke otkrivamo Dinamov put do naslova, neke su zaista čudesne...

  • Dinamo je jedan od najdominantnijih klubova u svijetu, od posljednjih 17 ligaških sezona, titula mu je promakla samo jednom (Rijeka 2016./17.). Po toj dominaciji je među rekorderima u svijetu
  • 13 golova u HNL-u ove sezone, najviše od svih, zabio je Mislav Oršić
  • 11. prvoligašku titulu s Dinamom osvojio je Arijan Ademi, po čemu je apsolutni rekorder. Ademi tako sam ima više naslova nego svi igrači Hajduka zajedno! Uz to još ima 6 kupova i 3 Superkupa
  • 6 asistencija ima Stefan Ristovski i s time je najbolji asistent Dinama u HNL-u ove sezone
  • 23 titule prvaka sada ima Dinamo, Hajduk je ostao na šest, a po jedan naslov u HNL-u osvojili su Zagreb i Rijeka
  • 2,7 milijuna € platio je Dinamo Osijeku Božićno dovođenje Petra Bočkaja
  • Uoči ove sezone plave su napustila četvorica vrhunskih igrača - Gvardiol, Majer, Jakić i Gavranović
  • 97 milijuna eura vrijedi momčad Dinama, najviše od svih momčadi u Prvoj HNL. Po vrijednosti prednjače Ivanušec (12,5), Oršić (11) i Livaković (10)
  • 25,4 godine prosječna je starost igrača Dinama, stariji su jedino Osječani (27) i hajdukovci (26,4)
  • Dinamo je jedina momčad HNL-a bez autogola ove sezone. Lokomotiva, Dragovoljac i Šibenik su zabili po tri
  • 21 gol ove sezone, najmanje od svih, primio je Dinamo
  • 3 trenera vodila su Dinamo do titule - 16 utakmica vodio je Kopić, 15 Krznar, te zasad četiri Čačić
  • 4594 gledatelja u prosjeku gledalo je Dinamo ove sezone (3077 kod kuće, 6111 u gostima)
  • 33 nastupa ove sezone u HNL-u ima Livaković, a slijede ga Mišić i Oršić sa po 32
  • 32 igrača sudjelovala su u ovosezonskom šampionskom pohodu na titulu u Prvoj HNL, što je dokaz kakvu širinu ima Dinamo

 

Ključne riječi

Komentara 3

HS
Hajduk Split 1911
14:36 16.05.2022.

Dinamo je jedan od najdominantnijih klubova u svijetu, to je samo dokaz da nešto gadno nije valjalo u HNL. Bilo koji hrvatski klub bi bio isto tako dominantan da je imao suce poput Širića, Mamića razbojnika, Bandića gradonačelnika koji je ulupao stotine milijuna kuna u klub, i političare koji su Dinamu oprostili ogroman dug od čak 300 milijuna kuna. Dinamo je dakle štancao prvenstva dok su drugi klubovi godinama umirali u dugovima, međutim mnogi klubovi su se zadnje vrijeme oporavili tako da se Dinamo ove sezone jedva izvukao usprkos tome što ima veći budžet od Hajduka, Osijeka i Rijeke zajedno

DU
Deleted user
09:42 16.05.2022.

Daj le moguce da je Orsic najbolji strjelac HNL:a s 13 mrsavih pogotka? Dal nije livaja zabio barem 25 golova ili se mi to cini? Mozda se ne racuna golovi iz penala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije