Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Štimac

Oštro osuđujem napad na Marića, ali to je samo posljedica uzrokovana glupim forsiranjem takvih arbitara

Igor Štimac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/9
23.10.2016.
u 14:29

Apsolutno podržavam Hajdukovu borbu protiv ovakvog rada i funkcioniranja HNS-a, ali ne opravdavam način na koji se vodi ta borba. On je potpuno pogrešan i štetan za nas nogomet u cjelini, a svakako i za Hajduk - ističe Igor Štimac

Igor Štimac osvrnuo se na situaciju oko Hajduka i HNS-a, koja je doživjela još jedan od svojih vrhunaca nakon huliganskog napada na nogometnog suca Brunu Marića.

- Nije nikad ni prestalo kuhati na toj relaciji... - istaknuo je Štimac u intervjuu u Sportskim novostima.

- Od mojih pokušaja uvođenja promjena u hrvatski nogomet pa do danas ništa se nije pomaklo s mjesta, osim što su neki klubovi kvalitetno privatizirani, što im je donijelo izvjestan spokoj, ali tomu nije zaslužan HNS već neko drugi. Ostali klubovi, velika većina njih, nepovratno tonu u bezdan... - podvukao je Štimac

Splitski klub ne vode u pravom smjeru.

- Hajduk, nažalost, ne prednjači u kvalitetnim i avangardnim akcijama, kao što to neki prezentiraju. Navijačima je mjesto isključivo na tribini, kao što je i predsjedniku mjesto u njegovu uredu. Apsolutno podržavam Hajdukovu borbu protiv ovakvog rada i funkcioniranja HNS-a, ali ne opravdavam način na koji se vodi ta borba. On je potpuno pogrešan i štetan za nas nogomet u cjelini, a svakako i za Hajduk.

Hajduk je odbio sudjelovati u akciji Saveza i dati podršku Bruni Mariću.

Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL

- Oni koji vode Hajduk, a to nije njegova Uprava s predsjednikom na čelu, odavno su odlučili radikalnim metodama krenuti naprijed. Meni je neprihvatljivo da se u isto vrijeme pjeva divna vjerska pjesma “Ima jedna duga cesta koja vodi sve do raja”, a onda se zamijeni skandiranjem “Mariću Srbine, čakija ti ne gine“...

Osudio je napad na Brunu Marića!

- Kao Hajdukovo dijete oštro osuđujem kriminalan napad na Bruna Marića, ali to je samo posljedica uzrokovana glupim forsiranjem takvih arbitara na Hajdukove utakmice, iako se zna kako, kad i zašto su toliko puta “slučajno” oštetili Hajduk. Dakle, odgovornost je na sudačkoj organizaciji koja usprkos svemu ide glavom kroza zid sve te godine... Naravno da je još odgovorniji HNS, jer sudačka organizacija odgovara Izvršnom odboru i predsjedniku.

- No, može Bruno pričati što god želi, ja mu se uime našega grada i razumnih ljudi ispričavam na proživljenim udarcima u Stobreču, ali ne može pobjeći od istine ma koliko se trudio uvredama uzvraćati udarce.

Optužio je vodstvo Saveza da je svojim radom i nečasnim radnjama dovelo do ove situacije...

- HNS ima potpuno pravo zahtijevati i inzistirati od države za pomoć u rješavanju pitanja ekstremnog huliganizma kojem svjedočimo posljednjih godina, ali nema pravo upirati prstom u Hajduk po tom pitanju... Oni koji vode Savez svojim su radom i nečasnim radnjama i doveli do ove situacije. Hajduk je argumentirano dokazao da su Dinamo i Lokomotiva pravno povezane osobe i da je po tom pitanju neregularno prvenstvo. Ali kome ćeš se žaliti kad je u Fifi i Uefi dokazan kriminal koji vodi do samih čelnika tih organizacija! Hajduk mora iskoristiti Bobanovu poziciju i časnu obavezu novog predsjednika Infantina u vraćanju vjerodostojnosti i poštenja nogometnoj organizaciji, a ne podržavati huliganske ispade, ma koliko uzrok bio velik.

Osvrnuo se i na Dinamo:

- Dinamo je lošim igrama i uz puno sreće došao do Lige prvaka, malo ih je prebacilo, pomislili su da imaju dobru momčad, rastali su se s Cicom i prodali nekoliko stožernih igrača. Trebat će im vremena da se konsolidiraju, ali osim Rijeke teško im netko može parirati u našoj ligi, koliko god problema imali. Odlučit će, po meni, Rijekina neopterećenost igranjem u Europi i međusobni dvoboji - zaključio je Igor Štimac.

Komentara 17

DA
davnor
14:54 23.10.2016.

E moj igore i ti si jedan od onih koji neuspjehe hajduka prebacuje na suce i druge normalno da je hajduk kao i svaki drugi klub u našoj ligi povremeno zakinut ali taj klub netreba oštećivat hoćeš ili nećeš priznat zadnjih 10 godina to je momčad koja bi trebala biti u borbi za opstanak da nema pedigre nije tome čudo jer ga vodi ulica a podržava orujunaška svita koja ima svoje ljude u vlasti zbog toga se nezna tko je nacrtao svastiku tko je pokušao ubit marića a da negovorimo o italiji i drugim nedjelima.

NE
neznamja
14:50 23.10.2016.

nisu suci krvi, krivi su oni sto daju ovakvima i njemu slicnima toliko prostora. A sto se sudjenja tice bilo bi lijepo da kriticari pogledaju malo i druge evropske lige pa bi ustvrdili da se kod nas nista vise ne grijesi nego u ostalim ligama.

BR
braveheart11
16:39 23.10.2016.

tip je stitio Hajduk rukama i nogama dok je bio u savezu. samo da Stimca podsjetim da je Hajduk sa najduzim stazom kada su u pitanju blokirani klubovi. sjetimo se samo kako je Šibenik prosao u poslu sa Hajdukom. daklee Hajduk mu nije htio isplatiti novce koji su bili duzni po ugovoru za Rukavinu. nakon sudova i arbitraznih komisija koje su sve potvrdile da je Hajduk duzan Sibeniku, na kraju su zavlacile i sa uplatom koja je bila presudna u izbacivanju Sibenika iz prve lige.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije