Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s trojicom Hrvata

Počela liga u kojoj i posljednji dobije 100 milijuna eura

Slaven Bilić
Foto: Reuters/PIXSELL
08.08.2015.
u 14:30

Trojica Hrvata: Bilić (West Ham), Kramarić (Leicester) i Lovren (Liverpool).

Današnjom utakmicom Manchester Uniteda i Tottenhama (13.45 sati) počeo je Premiership, najskuplja i najjača liga svijeta koju će te cijelu sezonu moći pratiti izravno u programu Sportklub televizije. Liga je to koja je rekorder po potrošnji na transfere od 2003. godine, a i apsolutni je rekorder i po prihodu od TV prava. Iako prijelazni rok traje do kraja kolovoza, Englezi su već sada na transfere potrošili suludi novac – čak 732 milijuna eura. Moguće je da se sruši rekord iz sezone 2013./14., kada je potrošena 1,1 milijarda eura.

Od TV prava 7,2 milijarde!

Rekorder ovog ljeta zasad je Manchester United, koji je potrošio 94 milijuna eura, a na "bombu" se tek spremaju. Van Gaal želi dovesti Garetha Balea, a prema Realu već je poslana ponuda od 110 milijuna eura, što bi bio najveći transfer u povijesti nogometa. Manchester City je pak spremio 60 milijuna eura za igrača Wolfsburga Kevina de Bruynea.

Klubovi nemilice troše zato što znaju da će im prihodi od TV prava biti još veći nego dosad. Trenutačno klubovi od TV prava dijele 4,2 milijarde eura, a od iduće sezone ta će se svota povećati na 7,2 milijarde eura!

Koliki je to novac, potvrđuje i to što će posljednje plasirani klub, onaj koji bude ispao iz lige, dobiti 100 milijuna eura. A posebne bonuse dobivat će oni engleski klubovi koji budu igrali Ligu prvaka. Prema ugovoru, engleski klub koji osvoji Ligu prvaka dobit će dodatnih 90 milijuna eura.

U tom plesu milijuna, odnosno milijardi, ove će sezone sudjelovati trojica Hrvata. Dejan Lovren u Liverpoolu, Andrej Kramarić u Leicesteru te Slaven Bilić na klupi West Hama. Sigurno najteže bit će Biliću, kojeg su Englezi već "uzeli na zub" nakon ispadanja protiv Astre u Europskoj ligi. No, Slaven Bilić u tome ne vidi ništa sporno.

- Prava je šteta što smo primili jeftin pogodak protiv Astre jer smo do tog trenutka kontrolirali utakmicu. Imali smo nekoliko mladih igrača u momčadi, no većinom su to bili igrači na koje računamo. Dobro će im doći ovo iskustvo jer su neki od njih pokazali da imaju potencijal. Naravno da smo razočarani zbog ispadanja, ali sada se okrećemo Premiershipu i utakmici s Arsenalom. Velika je sezona pred nama, uvjeren sam da ćemo biti dobri u ligi. Cilj mi je 10. mjesto – optimistično je poručio Bilić.

Doduše, kladionice ne daju baš dobre šanse West Hamu, smjestili su ga na 13. mjesto.

Ranieri vjeruje Kramariću

Pred Andrejem Kramarićem važna je sezona, u kojoj mora dokazati je li igrač za Premiership. Novi trener Claudio Ranieri mu vjeruje jer je gotovo u svim pripremnim utakmicama imao veliku minutažu. Sezonu Leicester otvara danas domaćom utakmicom protiv Sunderlanda.

Dejan Lovren prošle je sezone puno kiksao u obrani Liverpoola, no ove više nema pravo na to. Hrvatski stoper vjerojatno će istrčati u prvih 11 u nedjeljnom dvoboju protiv Stokea.

Što se tiče favorita za naslov, broj jedan je Chelsea, a do titule će probati i Manchester United i City te Arsenal.

>>Subašić i Pašalić bore se za 2. mjesto

Komentara 1

Avatar Melankolija
Melankolija
22:28 08.08.2015.

Najbolja, najinteresantnija, najdinamicnija, najgledanija,... liga na svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije