Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljni stanjem

Pobuna na SPTV-u: Zaposlenici traže ostavke uprave

'09.04.2013., Zagreb - Redakcija sportske televizije SPTV. Novinarka Iva Milanovic Litre . Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
21.11.2013.
u 19:59

"Zaposlenici koji proizvode program nemaju informacije od uprave o financijskom poslovanju SPTV-a", napominju u priopćenju.

Među nezadovoljnim novinarima, snimateljima, montažerima, realizatorima i ostalim zaposlenicima Sportske televizije izbila je pobuna, 24 od 30 zaposlenika SPTV-a u priopćenju, između ostalog, navodi:

“Suočeni s višemjesečnom neisplatom plaća, dezinformiranjem od strane uprave SPTV-a, ukidanjem emisija koje proizvode zaposlenici SPTV-a i angažiranjem vanjskih produkcija koje nemaju nikakve veze sa SPTV-om, mi, zaposlenici SPTV-a želimo ukazati na sljedeće: zaposlenici koji proizvode program nemaju informacije od uprave o financijskom poslovanju SPTV-a. Na povremene upite o tome, ili nam se ne želi odgovoriti ili nam se serviraju nepotpuni podaci. Zaposlenici koji proizvode program nisu se slagali s otpuštanjima u ožujku jer su smatrali da bi posljedice prije svih trebala snositi uprava i vlasnik HOO, koji je, međutim, dopustio istoj upravi da nastavi poslovati na dokazano neučinkovit i štetan način. Zbog svega navedenog, novinari, snimatelji, montažeri, realizatori i ostali zaposlenici koji proizvode program traže trenutačnu ostavku cijele uprave, kao glavni preduvjet za spas projekta Sportske televizije.”

Osim direktora Petra Čavlovića, gospodarskog savjetnika Darka Bukovića, upravu čini i glavni urednik Jura Ozmec čije su pozicije sada poprilično uzdrmane. S obzirom na to da su ostavku uprave u ponedjeljak tražili i neki članovi Vijeća HOO-a, to je novi udarac predsjedniku HOO-a Zlatku Mateši i tajniku Josipu Čopu, koji je ujedno jedini član i predsjednik Skupštine SPTV-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije