Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S DVA PORAZA ISPADAJ

Pobjede nad Radničkim i Zadrom "žute" sigurno ostavljaju u ligi

'06.10.2012., Split - Dvorana Gripe, 3. kolo ABA lige, KK Split - KK Cedevita.  Nikola Vujcic.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
Ivo Čagalj/PIXSELL
13.03.2013.
u 12:12

Na Gripe u uvertiri 25. kola ABA lige stiže Radnički (četvrtak, 19 sati), koji traži svoj prolaz na Final foru.

S druge strane, Split to baš i ne zanima, \"žuti\" traže pobjedu, koja će ih ostaviti u igri za ostanak. Baš Radnički je porazom u Zadru sve zakomplicirao za Splićane.

Uoči posljednja dva kola otvoreno je niz kombinacija. Za izbjegavanje posljednje pozicije bore se Szolnoky, Široki, Zadar i Split, čak i Cibona i Krka. Jedina sigurna varijanta za Split su pobjede nad Radničkim i Zadrom, tada sigurno ostaju u ligi.

Sigurno je i da s dva poraza ispadaju iz lige. U nekim kombinacijama \"žutima\" možda i ne treba pobjeda nad Radničkim, tada bi sve stalo u posljednju utakmicu protiv Zadra u kojoj Split mora ganjati pobjedu višu od tri razlike.

Trener Mladen Erjavec pokušava se ne zamarati nizom kombinacija, traži pobjedu, pa dalje što bude.  

- Nećemo gatati, imamo dvije utakmice, idemo sve napraviti da ostanemo u ligi. Radnički je u sjajnoj formi. Poraz u Zadru će ih dodatno motivirati da pobjedom osiguraju Final four. Nama treba pobjeda i moramo učiniti sve da je ostvarimo. Radnički je maksimalno ozbiljno shvatio ovu utakmicu, četiri dana su u u Split, treniraju. To je sjajna momčad koju, ako ima svoj dan, nitko u ligi ne može zaustaviti - kazao je Erjavec.

Split ima svoje adute. Istina, ima i problema, Dijan nije trenirao, Kraljević je teko počeo, Vujčić ima gripu.

- Moramo koristiti našu visinu, napadački moramo tako igrati i stvarati višak i otvorene šuteve. Obrambeno im ne smijemo ostavljati prostor, dopustiti lake šuteve - zaključio je Erjavec.

Iskusni Srđan Subotić svjestan je da \"žuti\" imaju sve u svojim rukama. I to je najbolja vijest za Gripe.

- Ne nadamo se da će nam se poklopiti rezultati, nisu se poklopili odavno. Ne očekujemo pomoć sa strane, sami ćemo se pobrinuti da ostvarimo ostanak - kazao je Subotić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije