Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI DAN U Londonu modri igraju za proljeće u Europi nakon 39 godina

Pobjeda za sva vremena

05.11.2008.
u 23:03

Već 38 godina u ovo vrijeme kad mošt vrije i dozrijeva, kad su kostanji vrući Dinamov navijač sluša tužnu i emotivnu popevku - Suza za zagorske brege. Da, Dinamo upravo toliko nije prezimio u Europi, još od Lamzinog vremena se vrti legendarni stih “samo sam bregima dragim obečal da vrnul se bum nazaj”.

I u četvrtak, na znamenitom White Hart Lineu, Dinamo se doista može ‘vrnut nazaj’ i pronaći put do šesnaestine finala Kupa Uefe. Za takvo što trebao bi mu podvig, trebala bi ova momčad, ova genaracioja odigrati svoju najbolju utakmicu.

Mandžino vrijeme
Modri su se u pravom trenutku probudili, nakon dvije jake pljuske kod kuće od Vučevića i Petkovića, profesor je naučio lekciju i danas to izgleda puno bolje. Zagrebački as preko NEC-a, otvorio je put četvrtstoljetnom snu. U toj utakmici, pa i onoj u Pragu su plavi su pokazali da imaju karakter, da imaju petlju. Da, kada im sudac ‘već broji’ znaju pronaći spas, a ne zaplesti se u konopcima. Ima tu sportskog inata u modrim nogometašima koji su ove jeseni s pravom trpjeli kritike.

Ovo je vrijeme Marija Mandžukića, hrabrog, drskog mladića, koji je u stanju nadmudriti svaku svjetsku klupsku obranu. To je moderan nogometaš, koji ima moć, znanje, koji jednim potezom može presuditi. U svim ključnim plavim trenucima u posljednje dvije sezone imao je svoje prste. I on zna da danas igra za Dinamo, za generacije koje čekaju, ali i za svoju buduću ‘gažu’. Jer, nema boljeg izloga za modre u ovom trenutka od trošnog stadiona na sjeveroistoku Londona.

Kad bi Modrić čestitao
A, tamo ih čeka dečko s Velebita kojem će tisuću BBB-ovaca koliko će ih biti u Tottenhamovu domu s pravom zapjevati - Luka Modrić, Luka Modrić. Novi ljubimac trenera Harryja Redknappa, bit će i najveća prijetnja svojim dojučerašnjim suigračima.

No, bilo bi pogrešno kada bi se odlučili zaustavljati samo Luku, profesor vjerujem zna da se danas protiv Londončana treba igrati disciplinirano do bola, da modri moraju trčati kao navijeni, ali ključna je stvar da Dinamo napadne posljednju liniju Spursa. Tu se skriva pozitivan rezultat, a to je i bod koji bi posve otvorio proljetna vrata. A, eventualna senzacija, bila bi zapravo pobjeda za sva vremena! Vjerujem na kraju da niti Luki ne bi bilo preteško da prvi čestita!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije