Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BAŠ GUŠT'

Pobjeda za braću Sinković na početku EP-a: Konačno se utrkujemo, cijele godine nismo

Trening braće Sinković u Zatonu
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
09.04.2021.
u 15:35

"Pobjeda u prvoj utrci sezone, baš je bio gušt ponovno se utrkivati! Prošle godine su bili samo treninzi tako da smo jedva dočekali. Bila je dobra utrka, imali smo dobrog protivnika. Srbi su se pokazali vrlo kvalitetnima, ali kontrolirali smo cijelo vrijeme i zadovoljni smo kako je prošlo",rekao je Valent Sinković

Hrvatski dvojac bez kormilara Valent i Martin Sinković plasirali su se u polufinale Europskog veslačkog prvenstva koje je u petak započelo u talijanskom Vareseu. 

Braća Sinković su pobijedila u 3. skupini četvrtfinala u vremenu od 6:34.37 minuta ispred srpske i slovenske posade. Uz Braću Sinković, najbolje vrijeme u svojim skupinama imale su posade Rumunjske (6:34.50) i Italije (6:34.08).

"Pobjeda u prvoj utrci sezone, baš je bio gušt ponovno se utrkivati! Prošle godine su bili samo treninzi tako da smo jedva dočekali. Bila je dobra utrka, imali smo dobrog protivnika. Srbi su se pokazali vrlo kvalitetnima, ali kontrolirali smo cijelo vrijeme i zadovoljni smo kako je prošlo",rekao je Valent Sinković.

"Baš smo zadovoljni, popravili smo neke stvari od prošle godine i jedva čekamo dalje utrke. Svaka utrka je nova, ne smijemo se opustiti. Za sada ide dobro, ali trebamo to pokazati i u sljedeće dvije utrke i dati najbolje od sebe", kazao je Martin Sinković

Polufinala su na rasporedu u subotu, a finale u nedjelju.

U protekloj godini od veslačkih natjecanja održalo se jedino Europsko prvenstvo na kojem su Braća Sinković osvojili drugo mjesto. Iduće natjecanje i još jedna stanica na putu do Olimpijade u Tokiju je Svjetski veslački kup koji se po prvi puta u povijesti održava na zagrebačkom Jarunu od 30. travnja do 02. svibnja.  

U ženskom dvojcu bez kormilara sestre Ivana i Josipa Jurković bile su treće u svojoj kvalifikacijskoj skupini bile treće i morat će u repesaž. Sestre Jurković su stazu odveslale za 7:12.59 minuta, a izravni plasman u polufinale pobjegao im je za nešto više od dvije sekunde.

U dvojcu na pariće David Šain i Goran Mahmutović bili su peti u skupini i također će morati u repesaž. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije