Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
acb liga

Pobjeda Valencije, poraz Bilbaa

Marko Banić
AFP
02.05.2010.
u 14:40

U borbi za četvrto mjesto na ljestvici španjolske ACB lige Valencia, momčad hrvatskog stratega Nevena Spahije, pobijedila je Cajasol na svom parketu 66:58.

Utakmica i nije bila posebno dramatična budući se Valencia tijekom treće četvrtine odvojila i na dvadeset poena razlike, pa su samo zbog opuštanja u zadnjem periodu ogleda dobili utakmicu s osam poena razlike. Igrač utakmice bio je Nando de Colo sa 18 poena.

Bilbao Basket je poražen na svom parketu od Estudiantesa 78:73, pa su tako trenutačno s omjerom 14-17 izvan kruga doigravanja (na devetom su mjestu).

Sa 13 poena hrvatski je košarkaš Marko Banić bio drugi strijelac svog Bilbao Basketa. Za dva poena je gađao 5-6, a pogodio je i jednu tricu tijekom ogleda. Tome je dodao i tri skoka, dok je drugi Hrvat Damir Markota upisao četiri skoka i bez koševa tijekom 10 minuta igre.

Drago Pašalić je upisao pet poena i dva skoka u porazu njegovog Xacobeo Blu:sensa na domaćem parketu od Gran Canarije 71:56. Pašalić je imao loš šut tijekom ogleda, pa je tako za dva poena gađao 1-5, a za tri poena 1-2.

Alicante je upisao vrijednu pobjedu protiv Joventuta 94:85, a jedan od predvodnika domaće momčadi bio je Hrvat Mario Stojić. Za 31 minutu je postigao 15 poena uz dva skoka i jednu asistenciju. Imao je Stojić i dobar šut: za dva poena 2-2, za tri poena 3-5 i s linije slobodnih bacanja 2-2.

ACB liga, 32. kolo:

Bilbao Basket - Estudiantes 73:78

Valencia - Cajasol 66:58

Xacobeo Blu:sens - Gran Canaria 56:1

Alicante - Joventut 94:85

Lagun Aro - Granada (kasnije)

Manresa - Fuenlabrada (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 30-3 (+1), 2. Caja Laboral 26-6, 3. Real Madrid 25-7, 4. Valencia 22-10, 5. Cajasol 18-14...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije