Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA SYDNEY

Pobjeda Šprem i poraz Martić u kvalifikacijama

Karolina Šprem
AFP
08.01.2010.
u 18:05

U kvalifikacijama za WTA turniru u Sydneyju zaigrale su dvije hrvatske tenisačice. Karolina Šprem bila je uspješna u 1. kolu, Petra Martić nije.

Šprem, trenutačno 92. tenisačica svijeta, na startu kvalifikacija pobijedila je 32-godišnju Talijanku Tathianu Garbin, 59. na rang ljestvici i šestu nositeljicu kvalifikacija sa 6-2, 6-4. Bio je to njihov drugi susret i druga pobjeda 25-godišnje Varaždinke, a prvu je također ostvarila na australskom tlu, 2005. godine na Australian Openu u 2. kolu.

Šprem će u 2. kolu igrati protiv još jedne veteranke, 35-godišnje Amerikanke Jill Craybas, od koje je izgubila jedini prethodni dvoboj, 2006. godine u Amelia Islandu.

Petra Martić nije se dugo zadržala u Sydneyju, jer je zapela već u prvom kolu kvalifikacija. Japanska veteranka, 39-godišnja Kimiko Date Krumm, bila je bolja nakon tri seta 6-7(2), 6-3, 6-2. Jedini pravi otpor je 82. igračica na WTA ljestvici i najbolja Hrvatica pružila u prvom setu kojeg je i dobila u tie-breaku. No, nakon toga je posustala i više nije uspjela parirati tenisačici koja je trinaest mjesta bolje plasirana na ljestvici, a 21 godinu starija od nje.

WTA Sydney, 1. kolo kvalifikacija:

Šprem – Garbin (6) 6-2, 6-4

Date Krumm (10) - Martić 6-7(2), 6-3, 6-2

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije