Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijepa tradicija

Pobjeda na otvaranju uvijek je značila i ulazak u drugi krug

Mandžukić Jelavić (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
Autor
Ante Buškulić
10.06.2012.
u 18:47

Dogodilo se to na tri velika natjecanja, svaki put protiv nominalno najslabije momčadi u skupini, baš kao što je i Irska.

Lijepo je znati da je od šest velikih natjecanja, na kojima je Hrvatska dosad bila, svaki put pobjeda u prvoj utakmici bila dovoljna za ulazak u drugi krug. I svaki je put to bilo protiv nominalno najslabije reprezentacije u skupini, kao što je sad Irska. Bili su to Turci na EP-u 1996. (1:0), Jamajčani na SP-u 1998. (3:1) i Austrijanci na EP-u 2008. (1:0). I Barić je na Euru 2004. imao priliku na otvaranju svladati najslabije, ali odigrao je 0:0 sa Švicarskom. SP 2002. otvoren je porazom od Meksika (0:1), a SP 2006. od Brazila (0:1) i ni Jozić ni Kranjčar nisu u ostale dvije utakmice uspjeli pronaći formulu za drugi krug.

A sada nešto neugodniji podaci: branički tandem Ćorluka - Schildenfeld, koji bi trebao razbiti sve irske napade, dosad je odigrao samo 225 minuta u tri utakmice, od čega samo jedno poluvrijeme, protiv Estonije (3:1) u posljednjih 20 mjeseci! Također, udarni napadački tandem Mandžukić i Jelavić u 386 minuta, koliko su proveli zajedno na terenu, u devet utakmica postigli su samo jedan pogodak! I to Jelavić u nevažnoj pobjedi nad Katarom 3:2. Igrali su zajedno u prvom poluvremenu protiv Gruzije u Splitu (gubili 0:1) i u Grčkoj (0:2). No, tada je Mandžukić djelovao na boku u sustavu 4-2-3-1. Kao klasični napadački tandem bit će, vjerujmo Biliću, učinkovitiji!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije