Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spidvej Grand Prix

Pobjeda Grega Hancocka, Pavlic završio kao 14.

'29.08.2010., Donji Kraljevec- Na stadionu Millenium u Donjem Kraljevcu prvi put u Hrvatskoj odrzana speedway GP utrka. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
29.08.2010.
u 18:30

Izravan prijenos iz Donjeg Kraljevca emitiralo je 26 televizijskih kuća, procjenjuje se za više od 30 milijuna gledatelja.

Gotovo deset tisuća navijača napunilo je tribine stadiona Milenium u Donjem Kraljevcu, na prvoj Grand Prix utrci u spidveju ikad održanoj u Hrvatskoj. Razloga je bilo i više nego dovoljno, s obzirom na to da je u Međimurju nastupila sama krema svjetskog spidveja, 15 najbolje plasiranih vozača u ukupnom poretku Grand Prixa, predvođeni vodećim poljskim dvojcem Tomaszom Gollobom i Jaroslawom Hampelom.

U dvadeset vožnji prvog kruga natjecanja najviše razloga za zadovoljstvo imao je Britanac Chris Harris koji je od pet izlazaka na stazu slavio čak četiri puta, dok je jednom završio na drugom mjestu. Donijelo mu je to 14 bodova i najbolju poziciju u polufinalu. Samo bod manje skupili su Australac Jason Crump i Amerikanac Greg Hancock.

I domaći navijači imali su razloga za zadovoljstvo. Naime, s posebnom pozivnicom organizatora nastupio je i najbolji hrvatski spidvejaš Jurica Pavlic koji je natjecanje završio na 14. mjestu s pet bodova.

Trojici najboljih vozača prvog kruga kvalifikacija u posljednjoj finalnoj utrci pridružio se i Šveđanin Fredrik Lingren. Nakon četiri kruga u završnoj vožnji, najviše razloga za zadovoljstvo imao je Hancock, koji je slavio ispred Harrisa i Crumpa.

– Prezadovoljan sam pobjedom. Utrke su bile izjednačene, ali na vrijeme sam se uspio prilagoditi uvjetima na stazi – rekao je pobjednik Hancock.

U ukupnom poretku nema promjena na vrhu. Gollob i Hampel i dalje su vodeći, Hancock je šesti.

Domaćin Grand Prixa, spidvej klub Unia, položio je težak organizacijski ispit. Izravan prijenos iz Donjeg Kraljevca emitiralo je 26 televizijskih kuća, procjenjuje se za više od 30 milijuna gledatelja diljem svijeta. (rp/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije