Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA

Pobjeda Bayera u režiji Kiesslinga

Bayer
Reuters
29.11.2009.
u 17:44

Nogometaši Bayera su nakon subotnjih utakmica 14. kola Bundeslige dijelili sam vrh ljestvice s bremenskim Werderom, ali nakon svog odrađenog posla u nedjelju ponovno su sami na vrhu.

U Leverkusenu je Bayer još jednom razgalio svoje navijače, te su pobijedili njemačkog predstavnika u Ligi prvaka Stuttgart sa čak 4-0. Sve je proteklo u režiji 25-godišnjeg domaćeg napadača Stefana Kiesslinga.

Postigao je Kiessling tri od četiri pogotka, te je tako još više učvrstio poziciju najboljeg strijelca Bundeslige. Trenutačno je na čak 12 pogodaka u sezoni, te ima dvostruko više pogodaka od najbližih pratitelja (Misimovića, Ibiševića, Džeke i ostalih).

Da će nekada reprezentativni vratar Njemačke Jens Lehmann još jednom biti na velikim kušnjama pokazala je već 22. minuta kada je Kiessling prvi put pronašao put do mreže.

Do kraja poluvremena bilo je i 2-0 uz pogodak Derdiyoka, dok je u nastavku Kiessling još dva puta matirao suparničku obranu i vratara.

Time je Bayer došao do osme pobjede u sezoni (uz šest remija), te su i dalje jedina neporažena momčad u ligi. Sttutgart je, pak, nastavio nizati razočaravajuće rezultate, te su trenutačno na ljestvici jedino ispred očajne berlinske Herthe.

Posljednji nedjeljni ogled igraju u Hannoveru istoimeni domaćin i Bayern.

Huligani "vladali" Bundesligom tijekom vikenda   
Iako su njemački huligani uvijek bili u sjeni "kolega" iz Italije, Francuske ili Španjolske, ovog vikenda je mnogo posla imala njemačka policija tijekom utakmica tamošnjeg 14. kola.

Naime, uhićeno je više od stotinjak navijača (huligana), kako navode njemački mediji.

Najžešće je bilo u Berlinu gdje su igrali Hertha i Eintracht. Gostujući huligani su inicirali žestoke sukobe prije i poslije utakmice, a osim mnoštva ozlijeđenih, čak 68 njih je završilo u pritvoru. Međusobno su se sukobili i navijači Schalkea i dortmundske Borussije u Gelsenkirchenu i to na ogledu mladih momčadi. Utakmica je bila prekinuta na dvadesetak minuta, privedeno je dvadesetak osoba, a brojnija skupina domaćih navijača je presrela i napale goste iz Dortmunda.

Navijači iz Hamburga su, pak, na putu prema Manizu zastali u Bielefeldu, te pritom upali u tučnjavu s tamošnjim navijačima. Sukob je izbio na željezničkom kolodvoru i također je dvadesetak huligana privedeno.

Sve je, pak, počelo još u petak na utakmici Bochuma i Kölna. U pritvoru je završilo devetnaest osoba, a desetak ih je zadobilo ozljede prilikom eskalacije sukoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije