Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KK ZADAR

Pobijedili 20 razlike, a nisu pokazali ništa

'Za SPORT 021009 Zadar-Siroki / Marko Car u napadu Photo: Dino Stanin/Vecernji list'
'Dino Stanin/VLM'
02.10.2009.
u 16:15

Kako pobijediti s dvadesetak koševa razlike, a ne pokazati gotovo ništa? Trebalo je za taj recept biti na premijernoj predstavi i pobjedi Zadrana pred oko 2000 navijača u dvorani Kreše Ćosića protiv lošeg Širokog.

Zadarski košarkaši su, naime, na iznenađenje svih koji su "opijeni dobrim rezultatima tijekom priprema" odigrali neuvjerljivo, s puno grešaka u napadu i tek s malo više uspjeha u obrani, što pak i nije bilo posebno teško protiv slabašnog Širokog. Puno ispucanih trica, "carinjenja" lopte, neprepoznavanja akcija, može se, doduše, pripisati i želji Zmage Sagadina da gotovo svima pruži šansu.

No, ono što zabrinjava jest izrazito loša predstava onih koji su "preplivali i baru" da bi bili pojačanja, a to se posebno odnosi na američkog centra Trenta Plaisteda.

Zadarski Amerikanac bio je inferioran i protiv već vremešnog Ivana Grgata i Šime Špralje pa su se gledatelji s pravom pitali o njegovoj kvaliteti, uz tek pokoji komentar kako ga baš i ne treba otpisati odmah na prvu.

Rančić strašno nedostaje
Drugi Amerikanac Micah Downs isto nije oduševio šutom, no pokazao je nevjerojatnu skočnost i zapravo je jedini atraktivnim zakucavanjem podigao publiku na noge. Boisa, Car i Ružić bili su bolji, a Stipčević i Perić nešto lošiji. Očit je, pak, bio nedostatak prvog šutera Damira Rančića. Trener Zadra na kraju je istaknuo da je zadovoljan što mu, ako je samo rezultat mjerilo zadovoljstva, nitko ne može ni zamjeriti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije