Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danijel Jusup od jeftine momčadi radi tvrd orah u NLB ligi

Po novcu smo četvrta momčad odozdo, no nije u šoldima sve

'09.10.2010., Podsusedski trg 14, Zagreb - dvorana Sutinska Vrela. NLB liga. KK Cedevita - KK Zadar. Na otvaranju NLB lige Cedevita je docekala Zadar u reprizi proslogodisnjeg polufinala doigravanja h
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
11.10.2010.
u 13:10

Nedostaje nam igrač u vanjskoj liniji. Ne mora biti čisti razigravač, može biti i igrač koji igra na obje braničke pozicije, no ograničeni smo novcem – ističe trener Jusup

Premda je Zadar tu utakmicu od Cedevite izgubio (66:70), Danijel Jusup je još jednom pokazao da je studiozan trener, dobar taktičar. Da su Amerikanac Brown, Car i Golemac odigrali barem prosječnu partiju, Zadrani bi se kući vratili s bodovima. A to bi za ovu podmlađenu momčad psihološki puno značilo.

Vladović je preopterećen

Na žalost, za nešto ozbiljnije u ovosezonskoj NLB ligi, a poslije i u hrvatskom prvenstvu, Zadru nešto nedostaje. Ponajprije jedan igrač u vanjskoj liniji, onaj koji bi odmorio Vladovića, ali bez lošeg utjecaja na stanje na semaforu.

Kada je kod vodstva gostiju 20:13 prvi Zadrov razigravač sjeo na klupu da predahne (imao je dva prekršaja), domaćini su napravili seriju 11:0. Kada se Jakov vratio, sve je opet imalo smisla i Zadar je opet poveo sa sedam koševa (35:28).

Kada je pak Vladoviću ponovno trebalo predaha, a već krajem treće četvrtine, imao je četiri prekršaja, Jusup ga se nije usudio izvaditi jer se bojao da će cedevitaši to iskoristiti. Zadrov strateg o tome kaže:

– Nedostaje nam jedan igrač u vanjskoj liniji, može to biti i takozvani combo guard, igrač koji može dobro igrati na obje braničke pozicije, ne mora biti nužno čisti razigravač. Očito je da mi imamo problem drugog razigravača i tu bismo morali nešto učiniti, no ograničeni smo novcem.

S proračunom za momčad od 700.000 eura ovosezonski je Zadar od vodećih regionalnih ligaša jeftiniji i dva-tri puta. Tvrdi to i Jusup:

– Prema proračunu, od nas su jeftiniji vjerojatno samo Široki, Radnički i Zvezda. Mislim da smo, što se novca tiče, četvrta momčad lige odozdo, no nije u novcima sve. Kada bismo ostvarili dobar start, već bih ja posložio ovu momčad. S vremenom bi to postalo suvislo.

Najvrelija klupa je u Zadru

Jusup radi na trenutačno najvrelijoj klupi u hrvatskoj košarci i potrebna mu je podrška uprave. Valja se nadati da ga zbog nestrpljenja ljudi koji često i nisu dovoljno stručni neće snaći neki nesuvisli otkaz. A takvi su mu se događali već u karijeri, u Bonnu, u KK Zagreb, ali i u Širokom, koji je u tome trenutku bio najbolje plasiran ikada u regionalnoj ligi.

Ono što Jupi ne ide u prilog jest težak raspored. Zadar je sutra domaćin Olimpiji, potom gostuje kod Zagreba, dolazi im Nymburk, pa gostuju kod C. zvezde.

Poput Cibone i Zadar plaća ceh lošem poslovanju iz prethodnih godina. A sve to odražava se i na trenerskoj plaći.

– Veliki novci su potrošeni prije pa ispaštamo sada. Prodali smo Perića i zaradili na njemu solidan novac, od kojega i živimo. Bez toga ne bismo imali ni za vodu. Ja sam od siječnja do danas dobio dvije plaće, a uništio sam se od posla – ističe trener Danijel Jusup.

Kao i Cibona, Zadar ima recesijsku momčad, što predstavlja priliku za mlade. Nakon što se klub zahvalio Greeru, na krilu se otvorio prostor za Marčinkovića i Olivarija. Bilan započinje kao startni centar, a Batura Jusup stavlja na sve tri vanjske pozicije pa tako ponekad i za razigravača dok se Vladović odmara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije