Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRENULO MU JE

Bogdanović ima puno povjerenje, igra više od Kukoča

Bojan Bogdanović
Foto: Reuters/PIXSELL
05.11.2014.
u 12:20

Dražen Petrović je u prve tri utakmice u NBA ligi postigao 14 koševa, uz pet skokova i četiri asistencije.

Da Bojan Bogdanović neće biti samo prolaznik u NBA ligi dokazao je već u trećoj utakmici za Brooklyn Netse koji su pobijedili Oklahoma City sa 116:85. Bojan je i treću utakmicu zaredom bio u početnoj petorci i u 27 minuta postigao 12 koševa (šut iz igre 5-10, trice 2-6) te dodao tome dva skoka, dvije asistencije i dvije osvojene lopte.

Posebno je atraktivno bilo njegovo jedino zakucavanje na utakmici, kao i akcija kada je hrvatski reprezentativac povukao napad, driblingom iza leđa oslobodio se Reggieja Jacksona i zatim dobacio svojem suigraču Plumleeju loptu za "alley-oop" sa sirenom.

U prve tri utakmice Bogdanović je postigao 21 koš, a više od njega u prve tri utakmice od hrvatskih igrača u NBA ligi postigli su samo Gordan Giriček (49), Dino Rađa (44) i Toni Kukoč (36). Od 14 hrvatskih košarkaša koji su igrali ili još igraju u NBA ligi, dvoznamenkasti broj koševa u prve tri utakmice postigli su Toni Kukoč (10, 13, 13), Dino Rađa (15, 14, 15), Gordan Giriček (29, 14), Damjan Rudež (11) i sada Bojan Bogdanović (12). Što se tiče minutaže, Bojan je u tri utakmice igrao 78 minuta, manje od Giričeka (89) i Rađe (87), ali više od Kukoča (72).

Uz Bogdanovića, od naših su igrača u početnoj petorci u prve tri utakmice igrali još samo Dino Rađa i Gordan Giriček. U tri utakmice Bogdanović je četiri puta bio uspješan u skoku i pet je puta asistirao za koš.

>> U NBA ligi po prvi put igra više od stotinu internacionalaca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije