Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kockasta jedinica

Pletikosa: Za mene je najopasniji Di Natale

Reprezentacija (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/8
12.06.2012.
u 15:48

Di Natale je konkretan, stalno okomito "ubada" i sjajno završava akcije, njegov je postotak realizacije vrlo visok - kaže Pletikosa

Zadovoljstvo je u Sielanki na svakom koraku, naši su reprezentativci nakon startne pobjede s Irskom opušteni i puni samopouzdanja. Naš vratar Stipe Pletikosa ponudio je najavu dvoboja s Italijom:

– Bit će to sasvim drukčija utakmica nego s Irskom. Međutim, moramo biti jednako hrabri i rastrčani, moramo i Talijane zbuniti visokim presingom. Sad smo probili led, nema više treme, koja nas je, priznajem, držala i tresla uoči Iraca. Italija je jaka, ali nije nepobjediva, gledao sam ih protiv Španjolaca i vidio sam da su im dobro parirali – kaže Pletikosa.

Italija ima sjajan triling napadača, Balotelli, Di Natale i Cassano, kojeg se od tih topnika najviše plašite?

– Nekako mi je najneugodniji Di Natale, drukčiji je od ove dvojice. Konkretan je igrač, stalno okomito "ubada" i sjajno završava akcije, njegov je postotak realizacije vrlo visok.

Znate li za podatak da je na velikim natjecanjima Hrvatska gotovo uvijek najbolje odigrala svoju drugu utakmicu! Možemo li to i sada očekivati?

– Kad se zagledamo u retrovizor, taj nas podatak svakako veseli. Nadam se da će i ovaj put biti tako. Uostalom, nema razloga da ne bude, ponavljam, probili smo taj led, nema više psihološke barijere, pobjedom protiv Iraca dobili smo samopouzdanje. Igrali smo u Japanu, u Ibarakiju, na SP 2002. godine, drugu utakmicu baš protiv Italije, nakon poraza s Meksikom već smo bili otpisani, a onda smo bljesnuli i svladali Italiju! Tada smo ih visoko napali i poljuljali, slično bismo i sad trebali igrati.

Međusobna je tradicija također na našoj strani, već 70 godina Hrvatska nije izgubila protiv Italije...

– Je li? To je lijep podatak. Znam da tradicije postoje da bi se rušile, ali vjerujem da ovaj put neće biti tako i da ćemo mi nastaviti tu tradiciju, iako osjećam veliki respekt prema Talijanima.

Jeste li analizirali primljeni gol protiv Irske?

– Razgovarali smo međusobno o tome. No, ne želim vam sad govoriti o potankostima, ali činjenica je da smo pogriješili i da smo pronašli uzroke pogreške.

Kakav rezultat priželjkujete na utakmici Španjolska – Irska?

– Ne bavimo se kalkulacijama, okrenuti smo sami sebi.

Bi li vas remi zadovoljio?

– Opet me navodite na kalkulacije. Ne razmišljam na taj način, mogu reći samo da se osjećam odlično i da ću se koncentrirati što bolje mogu da bih sačuvao mrežu.

Jeste li analizirali neke talijanske igrače?

– Stalno ih analiziram, znam situacije u kojima je opasan Pirlo (slobodni udarci, pa udarci iz daljine), pratim njihove napadače – rekao je Pletikosa.

Ključne riječi

Komentara 7

MI
mihan
16:33 12.06.2012.

Samo nemoj primiti gol,Pletikosa,.....i..nema straha...

OG
Oluja-Gotovina
16:33 12.06.2012.

Pletikosi bih samo poručio, ako ikad više budemo igrali utakmicu koja odlučuje, kao što je bila ona protiv Turske 2008. pa kad u zadnjoj minuti ispucava lopti, da to ne učini nakon 13 sekundi kao što je ispucao loptu protiv Turske u 121. minuti, kao da gubimo tu utakmicu. Nek mu netko objasni da svaki sudac tolerira 20 sekundi, a nakon toga ide najprije žuti karton, pa onda dok sudac to zapiše, i onda nakon toga možeš opet ukrasti 15 sekundi, jer je tu teško dati crveni karton, a to sve skupa u protivnika uvlači nervozu, smanjuje mu koncetraciju a time i efikasnost. Dakle, ako se opet dogodi takva situacija, napravi čovječe žuti karton, a ne vraćati loptu u igru onako brzo, kao da gubimo a ne kao da vodimo.

OG
Oluja-Gotovina
16:30 12.06.2012.

Najopasniji je Balotelli jer je to igrač koji je za klasu bolji od svih ostalih talijanskih napadača uključujući i Di Natalea zajedno, Nakon njega, opasan je Pirlo, veliki nogometni znalac. Zatim treba paziti na Maggia i njegovih uboda s desne strane, a ako bude igrao na lijevoj strani i Balzarettija. Međutim, mislim da mi ipak imamo bolju ekipu, tu su naša dva napadača zbog kojih sumnjam da će Prandelli ponoviti formaciju koju je igrao s Španjolskom, jer bi to bilo samoubojstvo, budući da bi Jelavić i Mandžukić u tom slučaju vezali te igrače u sredini, pa bi nam preko bokova ostalo prostora da igramo jedan na jedan s njihovim bekovima koji su opasniji prema naprijed nego kad se brane. Međutim, i da se vrate u prvobitnu formaciju opet će imati problema. Jedini uvjet je da mi igramo kao protiv Irske, pogotovo naši napadači koji će svojim angažmanom visoko na protivničku obranu stvoriti prostor našim igračima koji se ubacuju s bokova i iz drugog plana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije