Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naš vratar briljira

Pletikosa sjajan s Rostovom: Grad je poludio jer smo prvi u Rusiji

'06.06.2013.,  Zagreb - Trening hrvatske nogometne reprezentacije na pomocnom terenu broj 4 Maksimirskog stadiona. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
22.08.2013.
u 09:15

- Na stalnoj sam liniji s Igorom Tudorom, gledam sve Hajdukove utakmice - kaže Plete

U Rostovu vlada ludilo, klub u kojem je kapetan Stipe Pletikosa, a na početku sezone stigao je i Hrvoje Milić, nakon pet kola drži vodeću poziciju u prvenstvu Rusije. U leđa mu gledaju CSKA, Zenit, Spartak, Lokomotiv, Rubin... Prije dva i pol mjeseca Rostov je igrao doigravanje za ostanak u ligi, znate ono kad je Pletikosa preletio desetke tisuća kilometara i stigao na pripreme reprezentacije, a sada je prvi u Rusiji.

Identično kao Hajduk

– Pojačali smo se, dobili kvalitetne igrače. Ovo je za nas bio start iz snova, grad je poludio, vlada euforija. Već se rade planovi kako ćemo se boriti za igranje u Europskoj ligi. Ma najvažnije je da smo dobro krenuli u sezonu, da smo pobjegli konkurenciji. Lakše je i igrati kada si na vrhu, puni smo samopouzdanja. Ova je liga izuzetno teška, svaka je utakmica specifična – kaže nam Pletikosa.

Hrvatski reprezentativci vladaju istokom Europe, Srna i Eduardo sa Šahtarom vladaju Ukrajinom, sada Pletikosa i Milić predvode rusku ligu. Rostov ima učinak od četiri pobjede i jednog remija, gol-razlika je 12:3, sada ga čekaju tri teška gostovanja od kojih je jedno kod Lokomotiva. Svaka sličnost s Hajdukom, koji ima isti učinak, istu gol-razliku, isti raspored, čak i bijeli gostuju kod Lokomotive, slučajna je. A bijele predvodi Pletikosin najbolji prijatelj Igor Tudor.

– Ha-ha, stvarno, sve isto kao u Hajduku. Zanimljivo kako se to posložilo. Na stalnoj sam liniji s Igorom, gledam sve Hajdukove utakmice. Odlično je počeo, ima ideju u igri, super je. Još kad mu poprave poljudski travnjak, za ovu igru kratkih pasova treba mu kvalitetan teren. Ali važno je da ide dobro, neka se nastavi. Evo, neki smo dan bili na liniji Tudor, Leko i ja, svima nam je krenulo. I Leko je s Lokerenom u Belgiji odlično ušao u sezonu, tri pobjede u četiri kola, bez poraza. Neka svi tako nastavimo – rekao je Pletikosa.

U posljednjoj utakmici u prvenstvu Rostov je sa 4:0 svladao Volgu, Pletikosa već tri prvenstvene utakmice nije primio gol.

Zna recept za Srbiju

– Baš smo nabijeni samopouzdanjem. Protiv Volge nisam imao posla, ne sjećam se otkako sam u Rostovu da sam imao utakmicu u kojoj nije bilo udarca prema vratima. Imam dobru obranu, momci me slušaju – kaže Stipe.

Milića nije bilo u prvoj momčadi.

– Dobio je licenciju za igranje tek dan prije početka prvenstva. Momčad se uigravala bez njega, a kada su dobri rezultati, onda je teško upasti. Igrao je protiv Anžija, bio je odličan, ne bojim se za Milića, dobit će on svoju minutažu – rekao je Pletikosa.

Nismo mogli ne spomenuti dvoboj sa Srbijom, još su dva i pol tjedna do tog dvoboja.

– Bit će to specifična utakmica, recept znamo, onaj iz Zagreba, samo ga treba primijeniti u Beogradu. Svi smo svjesni ozbiljnosti situacije u koju smo se sami doveli porazom protiv Škotske – zaključio je Pletikosa.

Dobio je licenciju tek dan prije početka prvenstva. Kada su dobri rezultati, onda je teško upasti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije