Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLETE ŽELI MEĐU VRATA

Pletikosa: Ostajem u Spartaku ako ću braniti!

Stipe Pletikosa
Antonio Bronić/VLM
17.01.2010.
u 16:57

Hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa spreman je odbaciti priliku za prelazak u Tottenham ukoliko će sljedeće sezone braniti za svoj klub Spartak iz Moskve, piše Daily Mail.

Harry Redknapp želio je prošlog ljeta dovesti Pletikosu na White Hart Lane, te zaoštriti konkurenciju prvom vrataru Spursa, Brazilcu Heurelhu Gomesu. Međutim, transfer je propao nakon što je bivši Hajdukov vratar zadobio ozljedu križnog ligamenta koljena krajem kolovoza.

Redknapp, međutim, nije odustao. Pratio je kako se odvija Pletikosin oporavak i pozvao ga prije Božića u London na provjeru ozljede kod liječničkog osoblja Tottenhama. Pletikosa vjeruje da će sljedećeg ljeta opet dobiti ponudu za transfer, piše Daily Mail, ali i podvlači da možda to neće biti njegov izbor.

- Uvijek sam govorio da ne želim otići iz Spartaka ukoliko ću braniti u tom klubu. Zapravo sam zadovoljan u Spartaku, koji će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka, a to je san svakog nogometaša. No, ukoliko vidim da neću dobivati priliku među vratnicama sljedeće sezone, onda ću inzistirati na odlasku – donosi engleski dnevnik izjavu Pletikose.

Daily Mail piše da je Pletikosa prošle godine ispao iz prvog sastava zbog pravila koje svakom ruskom klubu omogućuje da u sastavu ima maksimalno šest stranih nogometaša...

- Čak je i moj trener (Valerij Karpin, op.a.) rekao da bi me postavio na gol da nema tog pravila – kaže Pletikosa.

Hrvatski vratar, kojeg prati i škotski Celtic, ističe i ''zaluđenost'' Tottenhamovog menadžera Harryja Redknappa nogometašima iz Hrvatske. Aluzija je sasvim jasna, budući da u Tottenhamu igraju Luka Modrić, Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka...

- Iskreno, još nikada nisam vidio da neki strani trener toliko voli hrvatske nogometaše. Kada sam došao u London, našišao sam na njegov vrlo topli prijem. Pozvao me na liječnički pregled, ali moj mu je agent rekao da neću biti spreman na puni angažman do kraja veljače. Često smo razgovarali i telefonski. On me želi dovesti u svoju momčad. Rekao sam mu da mogu prijeći u Tottenham samo ako u Spartaku neće trebati moje usluge – zaključio je 31-godišnji Splićanin.

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:28 17.01.2010.

Pletikosa mora redovito braniti da bi bio u sjajnoj formi za ljeto i World Cup 2010 gdje mu 100% niko neče uspjeti dati nijedan gol..

ES
Escudo
20:10 17.01.2010.

za razliku od zlovenskog golmana koji će imati punu mrežu ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije