Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi naš vratar

Plete: Ne bih baš stalno spašavao

hrvatska
AFP/Pixsell
03.06.2012.
u 21:22

Nema ljutitih u svlačionici, no naravno da nitko nije sretan ako ne igra, kaže Eduardo

Nije taj izlet u Oslo uopće bio promašen, bolje da se sada, sedam dana prije Irske, dogodilo nešto ovakvo nego da se svi sablažnjujemo nakon utakmice s Ircima i pitamo se gdje su razlozi podbačaja. A utakmica s Norveškom Biliću je skinula s vrata neke brige. Najprije, vratar Stipe Pletikosa definitivno je potvrdio da je u vrhunskoj formi i taj podatak mora svakoga razveseliti.

Nadalje, opet se potvrdilo da bez Ognjena Vukojevića naš vezni red nema ni trunku agresivnosti. Ma koliko i tko zna zbog čega izbornik simpatizirao Dujmovića i davao mu prednost ispred Vukojevića, nadajmo se da će od Osla to “svetogrđe” biti prekinuto i da će svatko biti na svom mjestu – “Ogi” na terenu, “Dujma” na klupi...

Eduardo mora u prvih 11

Napokon, uza sve Jelavićeve čarolije ili Mandžukićeve bljeskove, naš je najbolji strijelac – Eduardo da Silva! Rođeni golgeter, ubojit poput kobre, željan dokazivanja na velikom natjecanju na kojem još nikad nije bio, golom je u Oslu samo potvrdio sve što smo i ranije znali o njemu. I valjda je i on osigurao mjesto u udarnoj postavi, bez njega je Hrvatska osjetno slabija! Sjetimo se, uostalom, kako se “plakalo” prije četiri godine kad nije bilo “Dudua” i govorilo da bismo s njim bili europski prvaci.

Sad je tu i svakako mu nije mjesto na klupi... Evo i razmišljanja spomenutog trilinga nakon utakmice s Norveškom, najprije vratar Pletikosa:

– Ne volim govoriti o sebi, sretan sam da držim visoku formu i nadam se da će tako biti i na Euru. Ne bih baš volio svaku utakmicu spašavati, nadam se da ćemo igrati bolje. Jer, možemo znatno bolje, protiv Irske će i trebati kudikamo bolje! Znam, sad će krenuti kritike, naravno da su zaslužene, jer nismo bajno igrali, da se razumijemo. Ali, moramo se okrenuti prema naprijed, zaboraviti ovo i misliti na Euro, na Irsku – rekao je Pletikosa, a Vukojević je, nahvalivši našeg vratara, dodao i ovo:

– Moramo s Ircima igrati onako kao što smo ušli u utakmicu u nastavku. Agresivno, napadački, beskompromisno. Naravno da se nadam da ću igrati protiv Iraca, maksimalno sam spreman i jedva čekam nedjelju! Svi živimo za tu utakmicu i to ćemo i pokazati – kaže Vukojević.

Eduardo je nakon još jedne, tko zna koje, proljetne borbe s ozljedom svima donio osmijeh na lice pogotkom u 79. minuti, pogotkom kakav samo on može dati, glavom je išao na suparnički “đon”, riskirajući čak i težu ozljedu...

“Ubila” ih hladnoća

– Osjetio sam gdje će Srna ubaciti, u tim se trenucima ne razmišlja o možebitnim posljedicama ako vas suparnik udari! Taj mi gol mnogo znači, dao mi je dodatno samopouzdanje, spreman sam i željan golova!

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije