Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGIONALNA LIGA Trener Zadra Denis Pleslić očekuje pobjedu protiv vodećeg Partizana

Pleslić: Partizan me ne zanima, bitno je samo kako ćemo mi igrati

16.01.2009.
u 13:11

Partizan poštujem, ali me njegovi rezultati ne zanimaju. Znam da su pobijedili CSKA u Euroligi, no mi smo ti koji pobjeđuju i koji gube utakmice i samo me zanima kako igrače pripremiti da budu 40 minuta u igri koncentirani i agresivni, a kad smo takvi, mi smo ti koji pobjeđuju.

Taj monolog, koji je u biti najava zadarskog stratega Denisa Pleslića da će pobijediti Partizan, vodeću ekipu NLB lige i sudionika drugog kruga Eurolige, čini se samouvjeren?

Samouvjereni Pleso
Možda jest, ali mnogi su tako mislili i kada je Pleso nakon što je Aco Petrović smijenjen jamčio pobjede u Splitu i protiv također euroligaški jake Cibone te potom i Bosne u Sarajevu. Nije jamčio prolazak u drugi krug natjecanja Eurokupa, no piše se da je pod njegovim vodstvom Zadar protiv Rige to i ostvario. Nije bilo, doduše, teško, a ni blistavo izvedeno, no baš Pleslićevo priznanje u tom smjeru govori da zadarski trener zna o čemu govori kada najavljuje pobjedu protiv Partizana. Jer Pleso je svjestan, prije svega, loših izvedaba Malika Dixona i pomanjkanja koncentracije u još nekih igrača, no istodobno im i te kako drži stranu.

– Dixon je igrač koji se oporavlja od ozljede. Njemu su potrebne utakmice da se vrati u formu – rekao nam je Denis Pleslić, koji je zatvorio, za stalno ili do poslije Partizana, priču o Zadrovim pojačanjima.

Nema pojačanja?
Budući da se već drugi put neodređenim odgovorom osvrće na eventualni povratak Rommela Becka, očito je da Pleslić na toga igrača ne računa, a nije spomenuo ni Travisa Yunga, Amerikanca kojeg neki mediji spominju baš kao trenerovu želju.

– Imam ekipu i od nje očekujem dobru igru i pobjedu. Uopće me ne zanimaju špekulacije odgovara li nam Partizanova pobjeda u Rusiji ili ne, nego samo kako će reagirati moji igrači. Pobijedili smo Split, Cibonu i Bosnu, ne vidim razloga zašto da ne pobijedimo i Partizan – rekao nam je Denis Pleslić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije