Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamova "osmica"

Plavi se ispočetka mučili, a onda napunili mrežu Oriolika

Oriolik i Dinamo sastali se u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/12
01.11.2023.
u 16:44

Nisu mi jasne tenzije koje je inicirao domaći igrač Kokotović. Moji su dečki odradili dobru utakmicu. Sve su odradili dobro i profesionalno, maksimalno su se trudili. - rekao je trener Dinama Sergej Jakirović

Praznik nogometa u Oriovcu. Više od 3.000 navijača naguralo se na stadionu četvrtoligaša Oriolika kako bi u manje od tri tjedna ponovno vidjeli zagrebački Dinamo. Naime, klub iz mjesta nedaleko od Slavonskog Broda ove godine slavi 100. obljetnicu osnutka, a taj vrijedan jubilej uveličao im je upravo Dinamo dolaskom na prijateljsku utakmicu u kojoj ih je u slavljeničkoj atmosferi pobijedio 3:1. Ovoga puta, međutim, ulog je bio puno veći. Dinamo je nakon niza slabijih rezultata u HNL-u i Konferencijskoj ligi došao u fazu da si u susretu osmine finala Hrvatskoga nogometnog kupa ne smije dopustiti novo posrtanje.

Inače, Oriovčani su s obzirom na niz odličnih rezultata u tom natjecanju poznati kao „Kraljevi kupa“. Ugostili su na svom terenu brojne prvoligaše kao što su Hajduk, Lokomotiva, Istra 1961 i Rijeka te ostvarili pobjede protiv bivših prvoligaša RNK Splita i NK Zagreba. Povijesni uspjeh ostvarili su 2021. godine kada su igrali u četvrtfinalu kupa protiv Istre, što je uspjeh koji će teško ponoviti neki klub tog ranga. 

GALERIJA Dinamo zabio osam golova: Hat-trick Drmića, dva penala i crveni za Oriolik

Oriolik i Dinamo sastali se u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
1/12

Trener Dinama Sergej Jakirović priliku je odlučio pružiti igračima koji ove jeseni manje igraju poput Sose, Vrbančića, Halilovića, Marina, Sučića, Kaneka… Štoviše, na teren je istrčala potpuno nova jedanaestorica u odnosu na onu koju je Jakirović u nedjelju suprotstavio Lokomotivi, a Iranac Moharrami ponio je kapetansku vrpcu.

Suprotno očekivanjima, prvo uzbuđenje vidjeli smo pred vratima gostiju. Oriolikovac Kokotović je pao u kaznenom prostoru Dinama, činilo se da ga je malo pogurnuo Vrbančić, no sudac Lovrić nije se oglasio. Kokotović je burno prosvjedovao, a zbog iskazane nervoze ubrzo je zamijenjen.

I onda u 26. minuti Modri, koji su ovom prilikom igrali u roznim dresovima, prvu ozbiljniju situaciju pred golom domaćih pretvorili su u pogodak. Sosa je ubacio s lijeve strane do Halilovića koji puca, a loptu koja se odbila o gredu dodatno u svoj gol zakucava Stubičan. Već u idućoj minuti Dinamo je povisio vodstvo na 2:0, a strijelac je bio Drmić iz jedanaesterca nakon što je prethodno u kaznenom prostoru domaćih srušen Vrbančić.

VEZANI ČLANCI:

Sve je bilo riješeno u 40. minuti. Stubičan je u izglednoj situaciji za postizanje pogotka srušio Kaneka, za što je "nagrađen" crvenim kartonom. Sudac je po drugi put pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač ponovno je bio Drmić. Brojčano oslabljeni domaćin nije se mogao nositi sa Zagrepčanima koji do kraja prvog dijela postižu još dva pogotka. Najprije je Drmić postigao svoj treći, a zatim i Bernauer svoj prvi pogodak za visokih 5:0 Dinama već na poluvremenu. Golijadu je nastavio Marin u 55. minuti, a najljepša akcija viđena je u 78. minuti. Menalo je ubacio s desne strane, a Kulenović glavom spustio loptu do Emrelija koji iz blizine pogađa za 0:7. Točku na i za konačnih 8:0 za Dinamo stavio je Kulenović osam minuta prije kraja.

- Nisu mi jasne tenzije koje je inicirao domaći igrač Kokotović. Ne znam zašto mu je to uopće trebalo. Meni je jasno da se igrači bore za sebe i svoj klub, ali mislim da sve ima svoje granice - rekao je trener Dinama Sergej Jakirović i dodao: - Moji su dečki odradili dobru utakmicu. Sve su odradili dobro i profesionalno, maksimalno su se trudili. Željeli smo iskreirati što više prilika, izvršiti maksimalan pritisak na Oriolik kako bi im što prije otključali mrežu. Kad smo to napravili, sve ostalo bilo je lakše - istaknuo je Jakirović.

VIDEO Tamburaški doček za hrvačke odličnike, srebrnog Mandića i brončanog Kodrića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije