Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo - Cibalia 2:1

Plavi rutinski do prve pobjede, Čop do prvoga gola

'17.03.2012., Stadion Maksimir, Zagreb - 1. HNL, 22. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Jerko Leko, Ivan Krstanovic, Domagoj Vida. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
28.07.2012.
u 22:05

Pogotke za momčad Ante Čačića postigli su Leko s 11 metara te Čop, a za goste Bartolović.

Dinamo je upisao rutinsku pobjedu, uz solidnu igru, nekoliko jako lijepih akcija, stigla je i prva ovogodišnja pobjeda u HNL-u, pala je Cibalija s 2:1. Čačić je odlučio ispremiješati sastav, pa tako ni u momčadi ni na klupi nije bilo Badelj (došao na stadion u 20.30), ni Kovačića, ni Tonela.

No, na tribinama je bilo i dosta trenera, kao Samir Toplak koji je dan ranije ostao bez posla u Cibaliji. Krasno se Rukavina osobodio nakon Sammirove lopte, sa 16 metara opalio i pogodio vratnicu. Pokušao je udarcem i Pokrivač, pa je Šimunić dvaput tukao, ali su Vinkovčani zautavili loptu na crti, pa je Sammir glavom tukao preko gola... I onda je stigao pogodak za Dinamo, Leko je ušao u 16, zastao, a Lučić ga je "počistio" za očiti jedanaesterac. Leko ga je sam i izveo, vrlo sigurno, za vodstvo Dinama.

Na žalost "navijača" na sjeveru koji su se tada prvi put javili, riječima "lopovi, lopovi". Nažalost, u drugom dijelu nisu šutjeli nego se bavili svojom "borbom". Dinamo je igrao dobro, bilo je lijepih akcija do odmora, plavi su bili dominantni iako se ne može reći da su igrali u najvišoj brzini. I u nastavku su plavi bili daleko bolji, pa je stigla i nagrada, Vrsaljko je prošao, odigrao povratnu loptu a Čop je, ubrzo nakon što je ušao, zabio svoj prvijenac za Dinamo, trebale su mu samo tri minute.

Cibalia je smanjila preko Bartolovića koji je ostao sam, pucao, a loptu je skrenuo Vrsaljko te je prevarila Kelavu. Odigrao je Dinamo još nekoliko lijepih akcija, najljepšu u 72. kad su Rukavina, Sammir i Čop dodavanjima iz prve od centra došli do prilike, no Rukavina je tukao pored vratnice. U svakom slučaju, čini se da se forma plavih ipak diže, sad su ostavili vrlo dobar dojam iako je bilo još dosta grešaka.

 

Tijek utakmice:

90' Izmjena u Dinamu. Tomečak ušao umjesto Alispahića.

83' Izmjena kod Cibalije. Novak ušao umjesto Koledića.

72' Prilika za Dinamo! Rukavina i Čop odigrali su nekoliko duplih pasova, Ruki je izbio pred vratara Cibalije, lukavo pucao pored njega, ali lopta je očešala vratnicu.

71' Izmjena kod Dinama. Umjesto Pivarića ušao je Ademi.

69' Izmjena u Cibaliji. Ćorić je ušao umjesto strijelca Bartolovića.

67' GOL ZA CIBALIJU! Bartolović je primio loptu na rubu kaznenog prostora, ušao u šesnaestarac i opalio, lopta se odbila od Dinamovog igrača koji je uklizao i u luku preskočila Kelavu.

62' GOL ZA DINAMO! Vrsaljko je probio desnu stranu i odigrao povratnu loptu koju je Čop spremio u gol, svoj prvi u plavom dresu.

59' Izmjena kod Dinama. Umjesto Beqiraja ulazi Čop.

58' Dinamo je imao korner, lopta se odbila do Sammira koji s ruba 16-erca puca pored vratnice.

54' Izmjena kod Cibalije. Umjesto Gegića ušao je Mišić.

46' Počelo je drugo poluvrijeme

45' Kraj prvog poluvremena.

34' Prilika za Dinamo! Beqiraj je ubacio, Sammir proslijedio do Rukavine koji izbliza glavom promašuje gol.

31' Kazneni udarac za Dinamo! Jerka Leku srušio je Mario Lučić, a Dinamov veznjak sam uzima loptu i izvodi kazneni udarac te zabija za vodstvo 1:0.

26' Šimunić je nakon ubačaja iz kuta pucao glavom, obrana Cibalije je odbila, no ponovo do Šimunića. Plavi stoper ponovo puca, ali vratar Cibalije Matković sjajno brani.

7' Rukavina je pogodio stativu

1' Počela je utakmica u Maksimiru

Ključne riječi

Komentara 9

PR
pravica
22:41 28.07.2012.

Baš me interesira hoće li i nakon ove fenomenalne igre protiv cibalije Čačić i dalje biti trener dinama. Da bartolović nebi zabio još jedan trener ga je povukao van

DA
danijel00
23:05 28.07.2012.

uzas od igre opet,nesviran penal za cibaliu.sve u svemu katastrofa.jadan dinamo s tim trenerom na klupi.kakve je srece jos ce uci u LP a tamo ce se obarat novi rekordi :(

TO
Tot
12:20 29.07.2012.

jadan Dinamo s ovom gamadi od bbba bolje da se drogiraju i loću po parkovima nego da se sramote na stadionu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije