Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor

Platini radi punom parom: Uefa osniva vlastitu Zlatnu loptu

Zlatna lopta
Reuters
18.07.2011.
u 22:49

Europski nogometni savez organizirat će vlastiti izbor za najboljeg europskog nogometaša. Na ideju je došao Uefin predsjednik Michel Platini čime će oživjeti Zlatnu loptu France Footballa

Zlatna lopta je nagrada s najvećom tradicijom, a koja je bila namijenjena prvo najboljem europskom, a kasnije i najboljem igraču koji igra u nekom europskom klubu.

France Football je lani svoju nagradu objedinio s Fifinom nagradom za najboljeg nogometaša svijeta, a Uefin predsjednik sada je kreator druge. Tu će nagradu često dobivati isti igrač kao i u izboru France Footballa i Fife.

O Uefinoj će nagradi odlučivati 53 novinara iz organizacije European Sports Media, koja objedinjuje najeminentnije europske sportske listove. Premijera će biti vrlo brzo. Nominacije će biti poznate 25. srpnja, dok će pobjednik nagradu dobiti tijekom kolovoza kada će biti izvlačene skupine Lige prvaka.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
mališa
01:45 19.07.2011.

Zašto je ovo u rubrici STRANI NOGOMET?

BO
bomba
03:44 19.07.2011.

Ma ovo su gluposti od nagrada. Neko proglasi najboljeg igrača i mi to tako prihvatimo. Ma meni je najboljionaj koji me oduševi svojom igrom a ne da li mu je klub ili repka što osvojila. Mnogo ima igrača koji bi trebali uči među najbolje ali klub za koji igra nije atraktivan i nema mnogo novca. Više cijenim kolektiv i takvu igru a ne pojedinca. Mesi u Barci i Mesi u Argentini nebo i zemlja. Nema onih koji rade za njega. Dovedite mesija u Hajduk neće se vidjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije