Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hajduk kod uefe

Platini obećao da stiže u Split na utakmicu protiv Benfice

hajduk platini (1)
Foto: privatne fotografije
1/7
09.11.2011.
u 17:51

Platini mi je rekao da je obišao sve klubove svijeta, ali da takvu knjigu nije još vidio – ističe Jurica Gizdić.

Veliku je čast Hajduku iskazao predsjednik Uefe Michel Platini. U Nyonu, sjedištu Uefe, na sat vremena primio je Hajdukovo izaslanstvo, koje su činili predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar, predsjednik uprave Hrvoje Maleš, autor monografije "100 godina Hajduka" Jurica Gizdić te Fredi Fiorentini, bez kojeg bijeli nikada ne bi ni vidjeli Platinija.

Predsjedniku Uefe Hajduk je uručio monografiju za koju je Platini, opet zahvaljujući Fiorentiniju, napisao predgovor. Usto, Platini je na dar dobio Hajdukovu loptu, dizajniranu za 100. rođendan, a uručena mu je i posebna zahvalnica.

– Iznimno sam počašćen sastankom s gospodinom Platinijem na kojem smo, osim o Hajduku, razgovarali i o stanju u hrvatskom i europskom nogometu. Iskazali smo želju i volju da vratimo Hajduk na staze nekadašnje slave, pohvalili njegovu inicijativu kojom je dana prilika i manjim klubovima da kroz Europsku ligu sudjeluju na velikim nogometnim natjecanjima. Razgovarali smo i o problemima centraliziranosti hrvatskog nogometa, nerazmjeru među klubovima iz zapadne i istočne Europe te smo izrazili potpunu podršku Uefinim nastojanjima da nogomet nadvlada sve druge interese osim sportskih – rekao je Hajdukov predsjednik Maleš.

Splitsku delegaciju Platini je jednostavno oborio s nogu, ne zbog čestitke upućene za 100. rođendan, nego zbog poznavanja Hajdukove povijesti. Platinija je Hajduk pozvao u goste, na što je pristao, a jedino je dvojbeno hoće li u Split doći na EP u dvoranskom nogometu, na utakmicu bijelih s Benficom 13. veljače 2012. ili će biti gost na nekoj od Hajdukovih europskih utakmica sljedećeg ljeta.

Komentara 2

KI
kiiko
20:34 09.11.2011.

i vi biste vratili *ajduka na onu stvar sa platinijem ? eee moj dalmosi, smesno da smesnije ne moze...........

OB
-obrisani-
07:35 10.11.2011.

Hajduk u besparici ,a pozivaju sve velike klubove koji ne dolaze za badave.... Koliko ih kosta Lisabonska Benefica ,isto ka i Barca ili vise.... >:-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije