Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Savjetu Europe u Strasbourgu

Platini: Namještanje utakmica alarmantno raste

\'sport.....cardiff....18.04.2007. cardiff - odluka o kandidaturi eura hrvatska madjarska 2012/ gradska vjecnica/ michel platini foto: marko lukunic\'
Marko Lukunic/PIXSELL
29.09.2011.
u 13:15

Uefin predsjednik Michel Platini pozvao je sve europske države da sportske prijevare okarakteriziraju kao kriminal jer njihove nogometne vlasti ne mogu same spriječiti namještanje utakmica

– Porast namještanja utakmica je alarmantan. Države moraju pomoći u rješavanju problema jer sportske sankcije ne mogu suzbiti kriminal. Političari se moraju pridružiti našim naporima u toj borbi. Europski je nogomet u strahu, a tako je i s drugim sportovima – kazao je Platini u Savjetu Europe u Strasbourgu te naglasio da se namještanjem utakmica stvaraju višemilijunski profiti.

Prošlih sezona skandali oko namještanja susreta zahvatili su Tursku, Italiju, Izrael, Grčku, a Nogometni savez Turske je ove godine oduzeo naslov prvaka Fenerbahçeu te mu zabranio sudjelovanje u Ligi prvaka dok traje istraga.

Svake godine Uefa prati 1800 europskih susreta i 29.000 utakmica nacionalnih prvenstava, analizirajući trendove klađenja u nastojanju da pronađe sumnjive transakcije i susrete.

Ključne riječi

Komentara 8

BO
bomba
14:14 29.09.2011.

Bogati imaju vlast. Tako bogati klubovi imaju naklonost sudija. Fair play je izmišljen da bi se mali mogli zadovoljiti poštenjem, a veliki slavom. Suđenje koje sprovodi UEFA je kriminal a taj kriminal je vidljiv i zove se sudijska pogreška ili sudijsko uvjerenje. Mnogo toga se promijenilo i ovaj pristup nogometu i organizaciji ide prema zasičenju od ovog sporta jer je toliko natrpano utakmicama i prijenosima istih da više ne vidim ništa novo što nisam vidio. prije se pričalo prije utakmice a pogotovo poslije danas se ne stigne jer se događaji redaju da i zaboravljaš šta je bilo a nemaš vremena da razmišljaš šta će biti. pohlepa je zahvatila nogomet i sve njene organizacije da je tu problem. krovne organizacije nogometa su nametnuli ritam i pravila koja će u budučnosti donijeti zasičenje nogometom.

NI
nisde
14:46 29.09.2011.

to su krivi najviše klubovi lige petice zato jer nekim igačima daju nemoralne ponude,dok druge osiromašuju. tako pada kvaliteta nogometa u ostaloj evropi,nije samo klađenje problem.

BU
Bubra
13:37 29.09.2011.

Da namjestanje utakmica raste ali raste i priznanje golova koji se rukama daju i idu u korist francuzima protiv Irske... Gamad jedna lopovska a ti si prvi medju tom gamadi gospodine Platini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije