Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
katar gubi sp?

Platini nakon optužbi o mitu: Širili smo nogometne horizonte

Michel Platini
Foto: Federico Gambarini/DPA/Pixsell
03.06.2014.
u 15:22

Daily Telegraph tvrdi da se Platini tijekom kampanje za SP potajno nalazio s kontroverznim Mohamedom bin Hammamom te od njega dobio pet milijuna dolara za glas Kataru.

Michel Platini, predsjednik Europske nogometne organizacije (Uefa) reagirao je na optužbe iz Daily Telegrapha prema kojima je upleten u skandal oko dodjeljivanja domaćinstva Svjetskog prvenstva Kataru.

Englezi tvrde da se tijekom kampanje za SP potajno nalazio s kontroverznim Mohamedom Bin Hammamom te od njega dobio pet milijuna dolara za glas Kataru. Na Platinija je prema pisanju Telegrapha utjecao i tadašnji francuski predsjednik Nicolas Sarkozy s kojim se također našao uoči donošenja odluke o domaćinstvu.

–  Ne čude me ove neutemeljene optužbe u važnom trenutku za budućnost nogometa. Naravno da sam se viđao s Bin Hammamom, obojica smo članovi izvršnog odbora Fife još od 2002. godine. Jedini sam otvoreno pružao potporu Kataru kako bismo proširili nogometne horizonte –  kazao je Platini.  

Fifina istraga dodjeljivanju domaćinstva SP-a Rusiji i Kataru trebala bi biti dovršena do 9. lipnja.

>>Katar bi mogao ostati bez Svjetskog prvenstva 2022., a mijenjat će ga Australija?

Komentara 4

KR
kristov
17:38 03.06.2014.

Odlazi korupcionašu, odlazi bando prebogata, vratite nogomet onima koji ga igraju, a ne onima koji njime trguju! Zato moraš otići ti uglađeni francuski gospodine Platini! Vi ste zlo sporta, posebno nogometa!

SE
sestrićna
19:21 03.06.2014.

krimić teški...

TR
Trajkovski
18:41 03.06.2014.

Nevjerojatna korupcija koja se vidi iz svemira!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije