Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije došao do premijerke

Platini Josipoviću: Sredite huligane ili ćemo vas izbaciti iz Uefe!

platini (1)
Ured predsjednika RH
24.02.2011.
u 19:01

Gotovo sat vremena trebalo je Uefinu predsjedniku da dođe s aerodroma do Markova trga, ali prosvjednici su ga zaustavili pa je otišao predsjedniku

Ako u roku od godine dana ne osigurate nogometne utakmice bez navijačkog nasilja, HNS-u prijeti isključenje iz Uefe!

Rekao je to Uefin predsjednik Michel Platini predsjedniku RH Ivi Josipoviću. Naime, nakon što nije uspio doći do premijerke, Platini je zahtijevao razgovor s predsjednikom i otišao do njega s jasnom porukom: ne sredite li huligane, letite iz svih natjecanja!

Josipović je naglasio kako je svjestan problema nasilja, te da je Vlada RH pripremila novi zakon koji bi pridonio rješavanju tog problema. Naglasio je da će zatražiti od nadležnih institucija da poduzmu sve potrebne mjere kako bi se nogometno nasilje suzbilo na svim stadionima. 

Prije toga Platini je došao do Markova trga. No, nakon desetak minuta polaganog probijanja prema Banskim dvorima okrenuo se u automobilu i otišao s Gornjega grada. Što znači da je sastanak s premijerkom otkazan zbog prosvjeda! Kao da si nisu suđeni, jer to je, naime, drugi put da je Platini došao u Zagreb i nije uspio doći do Jadranke Kosor.

U 17.51 sati Uefin je predsjednik sletio privatnim mlažnjakom u Zračnu luku Zagreb, gdje su ga dočekali Vlatko Marković i Zorislav Srebrić. Nešto poslije 18 sati u Mercedesu registracija 0007 MA Platini je krenuo prema Banskim dvorima na sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor, a trebali su razgovarati o problemu huliganstva.

Okupljenim novinarima Platini je samo rekao da ne daje izjave, a ni policija ni HNS Uefinu predsjedniku nisu pripremili nikakvo posebno osiguranje.

Komentara 80

BK
B Kosa
21:57 24.02.2011.

tO znamo dugo vremen da uligani prave stetu i sramotu malo im kod kuce pa idu i vani praviti stetu i sramotiti nas sviju to je davno trebalo zaustaviti

SB
sbb
20:59 24.02.2011.

Koji snob. Hoce li izbacit i Marseille? Le francuska le licemjerna le pedercina.

OK
ORLOV KUK
19:44 24.02.2011.

Institucije RH će reći koja skupština ima legitimitet, a Platini i Marković nek objasne kupovinu od strane ukraine Europskog prvenstva????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije