Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uefa vs. Fifa

Platini ismijao Blattera zbog opiranja uvođenju pet sudaca

'UEFA President Michel Platini (left) and FIFA President Sepp Blatter (right) in the stands Photo: Press Association/Pixsell'
'Mike EgertonPress Association/Pi'
15.11.2011.
u 09:28

– Suđenje s pet sudaca na terenu pokazalo se vrlo, vrlo uspješnim u Ligi prvaka. Ne znam hoće li ga na kraju prihvatiti i Fifa, možda se Blatteru ne sviđa jer to nije bila njegova ideja – rekao je Platini.

Uefin predsjednik Michel Platini dobro je nasmijao nazočne talijanske nogometne dužnosnike na seminaru u Italiji, ali i poslao poruku predsjedniku Fife Seppu Blatteru,  s kojim se baš ne slaže oko uvođenja tehnologije u nogomet.

– Suđenje s pet sudaca na terenu pokazalo se vrlo, vrlo uspješnim u Ligi prvaka. Ne znam hoće li ga na kraju prihvatiti i Fifa, možda se Blatteru ne sviđa jer to nije bila njegova ideja – rekao je Platini koji se protivi Fifinoj inicijativi uvođenja tehnologije u nogomet, na čemu svjetska nogometna organizacija radi već nekoliko godina.

Sustav s pet sudaca Uefa je eksperimentalno uvela u Europskoj ligi u sezoni 2009./10., prošle sezone zaživio je i u Ligi prvaka, a bit će primijenjen i na Euru 2012. Tek nakon tog turnira Fifin će specijalni odbor evaluirati sustav s pet sudaca.

Komentara 7

Avatar Idler 3
Idler 3
11:43 15.11.2011.

Mene više čudi koliko je zapravo jaka ta sudačka organizacija pa mogu ugurat još dva suca u igru. Jedino pravo rješenje je četvrti sudac s ekranom i pravo trenera/kapetana ekipe na recimo dva pregledavanja spornih momenata. U protivnom možete ugurat još po dva suca s druge strane gola pa bu i dalje sporno svako zaleđe kad se C. Ronaldo spusti po krilu !!!

BO
bomba
13:29 15.11.2011.

Idler 3 Bravo. ja stalno kažem da se uvede pravilo ko u američkom nogometu da za spornu situaciju trener ili kapetan zatraži pregled sporne situacije ako je snimana utakmica. Imaš pravo dva puta zatražiti kao u tenisu ako si uu pravu ostaju ti prava na kontrolu sudca. U LP imali smo situacija kad se pred petim sudcem desio prekršaj u 16 metara i nije reagirao. Svi snimci su pokazali da je bio penal a napadač dobio žuti zbog simuliranja. Nije rješenje sudac iza gola kad se utakmica snima i može se odma vidjeti snimak jel bio u pravu ili nije. Sudac iza gola neka bude kad nema kamera. I zašto se u UEFA-i i FIFA-i boje tehnike pa nismo u kamenom dobu. Treba živjeti u skladu sa vremenom, a ne neke svoje zakone donositi koji pogoduju bogatim na štetu slabijih. Da je postojala kontrola u utakmici francuska bosna ne bi bio penal već prekršaj na ivici 16 metara.

CU
cupus
14:45 15.11.2011.

Boje se jer onda ne mogu delegirati suce po ,MJERI, ..Kako bi Platinijeva Francuska otisla na proslo svjetsko{ukrali Ircima tekmu} kad bi bilo posteno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije