Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUJČIĆ NA 18. MJESTU

Planinić treći MVP Eurolige

Zoran Planinić
Jurica Galoić/Pixsell
29.10.2009.
u 10:38

Hrvatski košarkaš Zoran Planinić odigrao je odličnu utakmicu u dresu svoga moskovskog CSKA, u 2. kolu Eurolige, koja je malo pomogla globalno gledano.

Naime, rimska Lottomatica osladila se i pobijedila u Moskvi 74:69, no statistika Planinića na kraju utakmice rekla je sljedeće. Za 30 minuta postigao je 22 poena uz sedam skokova, jednu asistenciju, dvije ukradene i jednu izgubljenu loptu.

Za dva poena je Planinić gađao 5-6, za tri poena 2-4 i s linije slobodnih bacanja 6-6. Sve to donijelo je Planiniću 30 indeksnih bodova te je time zauzeo treće mjesto u nepotpunom 2. kolu Eurolige.

Prvi je igrač Asvela Ali Traore (34 indeksna boda, 29 poena i 13 skokova), a drugi Litavac u Realu Darijuš Lavrinovič koji je bio MVP prvog kola. Protiv Prokoma je, pak, ubacio 19 poena uz po pet asistencija i skokova te četiri ukradene lopte.

Odličan je bio i još jedan hrvatski košarkaš. Nikola Vujčić je za Olympiacos zaradio 18 indeksnih bodova, makar je njegov klub teško stradao kod Unicaje (86-68). Vujčić je igrao 26 minuta te je postigao 17 poena, uz četiri skoka i tri asistencije. Gađao je odličnih 8-10 za dva poena te 1-2 s linije slobodnih bacanja, dok je i izgubio tri lopte.

Euroliga, MVP, 2. kolo:

1. Ali Traore (Asvel) 34 indeksna boda

2. Darijuš Lavrinovič (Real Madrid) 31

3. Zoran Planinić (CSKA) 30

4. Tarence Kinsey (Fenerbahçe) 29

5. Andre Hutson (Lottamatica Rim) 22

...

Nikola Vujčić (Olympiacos) 18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije