Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
košarkaške muke

Planinić otkazao EP na telefonskoj sjednici koju je sazvao Prkačin

'01.09.2010., Istanbul â??- 2010 FIBA SP Istanbul. Utakmica grupe B  Hrvatska-Tunis u Abdi Ipekci Areni.Zoran Planinic Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Zeljko Lukunic/PIXSELL
04.04.2013.
u 12:00

Zoki se žali na loše tjelesno stanje i privatne obveze, a strahuje se i da će otkazati Tomas, Draper...

Na inicijativu budućeg direktora reprezentacije Nikše Prkačina i bez sudjelovanja bivšeg i budućeg izbornika Jasmina Repeše, najistaknutiji hrvatski košarkaši, njih devetorica, održali su preko Skypea svojevrsni "conference-call". Repeša je htio vidjeti kako naši najbolji igrači razmišljaju o Eurobasketu i tko je spreman ljeto darovati reprezentaciji.

Ni Nowitzki, Gasol...

Nažalost, baš kao i u Njemačkoj (Nowitzki), Španjolskoj (P. Gasol, Navarro), Rusiji (Kiriljenko, Kaun), V. Britaniji (Deng) te Sloveniji koja je domaćin (B. Udrih)... i naši će na Europsko prvenstvo oslabljeni.

Repeša neće moći računati na Zorana Planinića, trenutačno ponajboljeg razigravača u Europi. Braniču Himkija je 30 godina i žali se na loše tjelesno stanje i privatne obveze što ga sprečava da se i ovo ljeto obveže Hrvatskoj. Planinić je zamolio kolege iz reprezentacije da od toga ne rade dramu uvjeravajući ih da su i bez njega jednako dobri. Možda i jesu ako ne bude onoga "ako se neće odazvati svi, onda neću niti ja".

Za neke je igrače vrlo teško prognozirati u kakvom će stanju biti nakon sezone. Primjerice, pričuvni razigravač Reala Dontaye Draper već je najavio da će ovo ljeto rješavati problem s petom, a Marko Tomas i prije je dao do znanja da će u Sloveniji igrati samo ako bude potpuno zdrav jer još od Eurobasketa u Litvi (2010.) nije zaliječio ozljede.

Skypeom su u utorak navečer razgovarali Planinić, Popović, Ukić, Tomas, Bogdanović, Simon, Žorić, Tomić i Barać. To su u Repešinoj viziji, ali i prema ovosezonskoj formi, igrači koji bi trebali biti okosnica reprezentacije. Dakako, s obzirom na potencijalne otkaze čini se da će tu biti mjesta za golobrade igrače Darija Šarića (19), a možda čak i Marija Hezonje (18) koji igra za drugu momčad Barcelone i kojeg glavni trener Barcelone Xavi Pascual zbog NBA potencijala jako voli.

Šesto mjesto vodi na SP

Za Hrvatsku je jako važno sastaviti momčad koja je kadra biti šesta jer bi se tako plasirali na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Španjolskoj.

Dakako, za popularnost sporta puno bi značila medalja koja se ovaj put, kao nikada prije, ne čini nedohvatljivom. Ključna stvar bit će, čini se, hoće li izbornik i HKS popustiti pred prijedlogom igrača da se okupe 1. kolovoza, a ne 15. srpnja, i da se svaki od njih u tom razdoblju kondicijski individualno pripremi. U Savezu kažu kako je najveći problem to što već postoji plan priprema prema kojem bi se neke utakmice trebale igrati prije 1. kolovoza ili početkom kolovoza.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije