Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠ GODINE

Planinić je najbolji razigravač u Europi, a Popović 'ubojica'

Zoran Planinić
Luka Klun/Pixsell
08.01.2013.
u 12:00

O sinu Marku: 
Puno individualno radi, da što prije bude spreman za seniorsku košarku

Premda nije trener, Franjo Arapović nikad se nije toliko zanimao za proces treninga. Naime, otac je jednog od najperspektivnijih košarkaša u Europi. Zadovoljan je kako mu se sin Marko (16) razvija.

– Očekujem da će se sljedeće sezone posve priključiti prvoj momčadi. Doduše, meni se čini da je mogao biti više korišten i ove sezone.

Da bi fizički i tehnički mogao što bolje participirati u seniorskoj momčadi, Marko dosta radi individualno.

– Tražio sam to jer on je morao početi raditi na tijelu. Rekao sam da nema smisla više plesati između juniora, Kaptola kao druge momčadi i prve momčadi. Klub će se posvetiti njegovu individualnom razvoju i on će igrati za juniore za koje će koncem siječnja nastupiti na turniru Eurolige. Dogovorili smo se da igra jednu utakmicu tjedno jer mu u ovoj fazi razvoja treba što više treninga.

Što je Markova pozicija?

– Četvorka je njegova idealna opcija, a moći će igrati i peticu. Za mladog je igrača bolje da igra vanjske pozicije, a da se približava košu kako stari. Pred kraj karijere onda opet ideš od koša.

U izboru za košarkaša godine i Franjo se okrenuo Zoranu Planiniću i Popoviću.

– Planinić je trenutačno najbolji razigravač u Europi. Dugo nisam vidio igrača da na toj poziciji igra tako pametno i smireno. Najviše mi se sviđa što je voljan radije dodati šest lopti nego zabiti dva koša, no on i zabije kada treba. On je produljena ruka trenera, dok je Marko čisti \"ubojica\". Kaznit će i najmanji propust obrane. Njih bi dvojica trebala biti kompatibilna premda to u reprezentaciji nikad nismo pogodili. Nešto tu ne štima. Slijede tri centra.

– Tomić igra puno korisnije za klub nego za sebe, svaki će ga klub voljeti, a nikad neće biti zvijezda. Žorić je velikim trudom napravio karijeru, a Darka Planinića vidim kao stožernog igrača reprezentacije na OI u Riju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije