Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa CSKA u Pariz

Planinić: Barca ima više talenta, ali mi imamo puno iskustva

Zoran Planinić
Boris Scitar/PIXSELL
06.05.2010.
u 10:03

Najbolji hrvatski razigravač po četvrti put zaredom napada europsku krunu, u polufinalu ga čeka favorit Barcelona.

Četiri godine igranja zaredom na Final Fouru Eurolige puno govori o igraču, ali i o klubu za koji igra. Prve dvije godine Zoran Planinić to je činio s Tau Ceramicom, a posljednje dvije sa CSKA. Hrvatski će reprezentativac ovaj vikend četvrti put pokušati doći do europske krune. U pariškom polufinalu u petak "crvena armija" ide na najvećeg favorita. No, ako netko u Parizu može pobijediti Barcelonu, onda je to CSKA, klub kojemu je to osmi uzastopni Final Four.

– Nemamo mi genijalne akcije, igramo jednostavno, što možete imate li vrsne igrače. Kao razigravač, imam najlakši posao na svijetu pored Hrjape, Šiškauskasa, Langdona, Holdena... Samo im moram pravilno rasporediti lopte.

Priznaje da se ove godine osjeća opuštenije. Kod Messine nije bio u petorci, kod Jevgenija Pašutina jest.

– Gdje god dođete, prva je godina uvijek teška. Sada mi je puno lakše, znam suigrače, koji mi vjeruju. Kada dođete u novu momčad koja je sedam godina skupa, teško je odmah biti netko i nešto. Pašutin mi više vjeruje nego Messina.

Prognoza za Final Four?

– Barca je blagi favorit jer ima više talenata, no mi imamo igrače koji su puno toga prošli i znaju igrati velike utakmice. Olympiacos je klasnija momčad od Partizana, ali šansa crno-bijelih je to što su neopterećeni, a to može pomoći u borbi protiv nekad nervoznog Olympiacosa.

Kad smo ga pitali kakve planove ima za ljeto i je li mu reprezentacija u planovima, čudno nas je pogledao.

– Čuo sam glasine da ne bih igrao za reprezentaciju, no nisu krenule od mene. Nikad to nisam rekao, niti hoću. Druga je stvar žele li pomladiti momčad.

Za prvu utakmicu Hrvatske na SP-u, dvoboj s Amerikancima, kaže da će biti ekshibicijski.

''"Vjerujem Zoranu, još je igrač NBA kvaliteta''

– Nećemo ih samo gledati. Upravo suprotno, mislim da ćemo igrati agresivno – kaže Planinić.

Mnogi vjeruju da je Zoran puno opušteniji sada nego lani zahvaljujući treneru Jevgeniju Pašutinu, koji kaže:

– Volim Zorana, sjajan je razigravač. Još je igrač NBA kvaliteta. Pametan je, ima dobar šut, vidi cijeli teren, može igrati leđima okrenut košu, lako bi mogao postići 10 asistencija po utakmici. Uspio sam postići da se opusti jer mu vjerujem. Imate li igrača takvih mogućnosti, morate mu vjerovati i on to mora osjetiti. Morate pronaći taktiku u kojoj ćete ga iskoristiti. Važan je i odnos. Zoran je vrlo dobar momak, ima odličan odnos s igračima, vole ga. Šiškauskas, Langdon, Holden i ostali mu vjeruju. Sada su kao braća.

Matjaž Smodiš vratio se nakon ozljede:

– Zoki nam puno znači jer nemamo velik izbor igrača. Prošle sezone imao je problema s Messinom. Ove godine igra odlično i važna ja karika naše momčadi.

Komentara 2

DU
Deleted user
13:12 06.05.2010.

ODE JA U PARIZ, Krecem za pola sata... samo da vam pre nego sto odem kazem.- jel znate vi da Hrvatska ne igra na SP u JAR??

NI
niko36
15:31 06.05.2010.

A jel znas ti zadnji put kada ste bili na SP popili ste 6 komada u jednoj tekmi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije