Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBBIE KEANE

Plaćen 20 milijuna eura, prodan za 12

03.02.2009.
u 17:08

Zimski je prijelazni rok završen a glavne priče događale su se u Engleskoj. Prelazak Andreja Aršavina u Arsenal trajao je mjesecima i konačno je završen, 27-godišnji Rus bit će suigrač Eduarda da Silve. Natezalo se i zadnji dan prijelaznog roka, na tren je sve opet zapelo.

Rusu 580.000 kuna tjedno
Zbog novca, naravno. Na kraju je dogovoren prelazak za 16,5 milijuna eura, pa je tako Zenit iz Sankt Peterburga zaradio lijep novac, a dobit će ga na ljeto još jer će Timošuk za 10,9 milijuna eura otići u Bayern, sve je dogovoreno u ovom prijelaznom roku. Ni Aršavin nije loše prošao, natezanje se isplatilo, zarađivat će 70.000 funta tjedno (oko 580.000 kuna).

- Da, sad je valjda gotovo, igrat ću za Arsenal, s brojem 23 na majici - kazao je Aršavin, koji još čeka završetak posla jer se kasnilo s ugovorom, ali je savez navodno produljio rok zbog nevremena u Engleskoj.

No, na Otoku je prva priča prodaja Robbiea Keanea. Prodao ga je Liverpool Keaneovu bivšem klubu nakon što je u gradu Beatlesa proveo samo nekoliko mjeseci, u srpnju je došao pod skute Beniteza.

I ne bi to bilo čudo da nije riječ o neviđenim gubicima Liverpoola. Naime, Keane je iz Spursa došao za 20 milijuna funta, a nakon samo pet mjeseci Liverpool ga je Tottenhamu prodao za 12 milijuna i taj će napadač igrati s Modrićem i Ćorlukom. Zanimljiva politika Liverpoola, skupo kupi, jeftino proda. Liverpool je izgubio osam milijuna funta, pa nije bilo teško izračunati da je svaki postignuti pogodak (postigao ih je sedam) koji je Keane zabio za Liverpool plaćen 1,1 milijun funta (više od devet milijuna kuna).

Minuta 42.000 kn
Igrao je 1578 minuta, a svaka minuta stajala je Liverpool 42.000 kuna. To je poslovanje!

- Možda će neki navijači Spursa misliti da sam ih iznevjerio što sam otišao, ali dat ću sve od sebe - kaže Keane.

- Robbie je pun entuzijazma, a to nam treba - sretan je Harry Redknapp, trener Tottenhama. Spursi su napravili odličan posao, ispada da su iznajmili Keanea i dobili 8 milijuna funta za 5 mjeseci. A sad im treba jer se Defoe ozlijedio.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije