Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavio utakmicu

Pjaca: Shaw je najbolji protiv kojeg sam igrao, ali ne vrijedi taj novac

Marko Pjaca
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
13.10.2014.
u 17:03

– Neozbiljno je bilo što obećavati, ali složit ćete se da naša reprezentacija ima kvalitetu s kojoj se može namentuti Englezima. Nema tu uopće neke filozofije

Bliži se presudni dvoboj dokvalifikacija za Euro 2015. u Češkoj između hrvatske mlade reprezentacije i engleskih vršnjaka u Vinkovcima. Podsjetimo, u prvom su dvoboju u Wolverhamptonu naši mladići poraženi s 2:1.

Unatoč tome, ova generacija ima veliku priliku tu prednost okrenuti na domaćem terenu, a u zanimljivom razgovoru za Goal taj je dvoboj najavio jedan od glavnih aduta U-21 Hrvatske – Marko Pjaca. U Engleskoj je imao tešku i nezahvalnu zadaću boriti se s najskupljim tinejdžerom svjetskog nogometa, Lukeom Shawom, 19-godišnjakom kojeg je Manchester United platio nestvarnih 30-ak milijuna funti.

– Reći ću vam dvije stvari. Prvo, to je sigurno najbolji lijevi bek protiv kojeg sam igrao. Sjajan je igrač, brz, zna s loptom, prava klasa. Kako smo igrali dosta povučenije no što smo htjeli, ispalo je da više ja čuvam njega, nego on mene, što bi bilo prirodnije. On, Saido Berahino, Nathan Redmond i Harry Kane su na mene ostavili najbolji dojam kod Engleza, svi su vrhunski igrači. Pa taj Berahino je treći strijelac Premier lige! E, sad, druga je stvar koliko taj spomenuti Luke Shaw košta. Mislim da su danas te cifre u nogometu nadišle sve realne okvire i smatram da nije normalno da igrač koji se još nije dokazao kao najviša svjetska klasa vrijedi toliki novac. Ali što ćete, takva su vremena došla – rekao je Pjaca za Goal pa dodao:

– Kao što sam rekao, nismo zamislili toliko se povući, prije svega mislim na drugo poluvrijeme, jer smo u prvom sasvim dobro parirali Englezima. Uostalom, imali smo i vodstvo. Jasno je da je naše povlačenje došlo dijelom podsvjesno, ipak vodiš u gostima, a s druge strane i Englezi su nas dobrim  dijelom na to prisilili. Žao mi je što nismo mogli više nametnuti svoju igru, više ih napasti jer je jasno da to možemo. Ambijent je bio krasan, a vjerujte, nije nimalo nevažno kada igrate na onoj savršenoj engleskoj travi. Fantazija...

No, to ne znači da su nepobjedivi u Vinkovima.

– Naravno. Neozbiljno je bilo što obećavati, ali složit ćete se da naša reprezentacija ima kvalitetu kojom se može nametnuti Englezima. Nema tu uopće neke filozofije. Ako se u Vinkovcima nametnemo igrom, pritisnemo ih, doći će i prilike, a s njima i pogodak ili njih više, čemu se svi nadamo. U Engleskoj veći dio dvoboja nismo uspjeli zagospodariti terenom, no u Vinkovcima je to naš imperativ! Kada prisilimo njih da se brane i oni neće moći biti toliko agresivni kao što su bili u prvom dvoboju. Samo tako možemo na Euro u Češku, no, naravno, pametno i bez srljanja...

A što je Pjaca rekao o debiju za A reprezentaciju, o Dinamu, o počecima karijere i planovima pročitajte na portalu Goal.com

>>Englezi opet o rasizmu u Vinkovcima: Znamo kako ćemo se postaviti

Komentara 2

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
17:18 13.10.2014.

Englezima konstantno fale dobri domaci nogometasi zato kad se pojavi neki priblizno vrhunski, puno ga plate. Jos su puno kriticniji prema strancima. Tako Liverpool od Lovrena ocekuje da na okupu drzi poluraspadnutu obranu, jer kao platili su ga 20 milja.

MT
mladen.turcic
06:58 14.10.2014.

deklasirat cemo otocane!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije