Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

PITAMO VAS: Tko će biti prvak polusezone HNL-a?

Foto: VL
1/4
06.12.2021.
u 12:00

Na kraju, na vrhu ima mjesta samo za jednu ekipa. Koga?

Rijeka, Osijek, Hajduk, Dinamo...ovo je trenutni redoslijed četiri vodeća kluba Prve hrvatske nogometne lige. Jesenski dio prvenstva bliži se svome kraju i ostavlja nam nikad neizvjesniju borbu za prvaka. Pitamo vas stoga, što mislite, tko će na kraju ove polusezone završiti na prvom mjestu na tablici.

(anketa se nalazi na kraju članka)

1) RIJEKA

Momčad Gorana Tomića rezultatski ne stoji loše. U posljednjih pet susreta poraz su upisali samo u ludom Jadranskom derbiju, kada je Hajduk odnio tri boda golom Jana Mlakara u 98. minuti. Rijeka ima utakmicu manje, a nadoknada stiže već ovaj tjedan.

U srijedu se im u goste stiže Osijek koji im diše za vratom na ljestvici. Osim Osijeka do zimske stanke Rijeci su ostale još dvije utakmice - protiv Gorice i za kraj derbi della Učka protiv Istre, 18.12.

04.12.2021., Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga 21/22. 18. kolo. Stadion Rujevica. HNK Rijeka - NK Hrvatski dragovoljac.
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

2) OSIJEK

Sa 35 bodova i utakmicom manje plavo-bijeli u ozbiljnoj su borbi za vrh ljestvice. Ekipa Nenada Bjelice u posljednjih je pet utakmica pobijedila Dragovoljac, Istru i Lokomotivu i podijelila bodove na uvijek zahtjevnom gostovanju na Maksimiru te u Velikoj Gorici.

Pored okršaja s Rijekom, Osijek do kraja godine čeka prvo nešto lakši zadatak protiv Šibenika, a onda prije praznika pravi izazov - Poljud i Hajduk u naletu. 

04.12.2021., Gradski stadion, Velika Gorica - Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, HNK Gorica - NK Osijek. Amer Hiros, Laszlo Kleinheisler.
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

3) HAJDUK

Upravo spominjući probuđeni Hajduk možemo primijetiti kako je od vodeće četvorke, Bilima raspored najpovoljniji. No krenimo redom. Čini se kako je Valdas Dambrauskas nakon dugo vremena na Poljud donio euforiju s pokrićem. Hajduk se probudio i na krilima sjajnog Livaje, junaka pobjede u derbiju s Dinamom (0:2) traži nešto više.

Trener smiruje euforiju i ide kaže, moramo korak po korak. Momčad s Poljuda odradila je sva kola pa nema nadoknada tako da im je sljedeći korak, 19. kolo u kojem sljedećeg vikenda ponovno dolaze u Zagreb na noge Lokomotivi. Za kraj, 19.12. o tome gdje će se nalaziti na tablici odlučivat će susret s Osijekom, ali treba uzeti u obzir da Splićani tu računaju na 13. igrača, a to je Poljud.

05.12.2021.,Zagreb - Stadion Maksimir , 18. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL: Dinamo - Hajduk
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

4) DINAMO

Višestruki HNL prvak u posljednjih nekoliko susreta upao je u rezultatsku krizu. Da nešto "šteka" moglo se naslutiti još i ranije, ali poraz od Lokomotive, zatim ispadanje iz Kupa Hrvatske porazom od Rijeke bili su kulminacija. Kulminacija je na Maksimiru značila i smjenu trenera Damira Krznara koji je na klupu i postavljen kao privremeno rješenje nakon pravomoćne presude i drugom bratu Mamić, treneru i sportskom direktoru Zoranu.

U Krznarov užareni trenerski stolac sjeo je Željko Kopić, odradio dva treninga i porazom započeo svoj mandat. Na Maksimiru je bolan svaki poraz, ali posebno odzvanja domaći poraz od vječnog rivala Hajduka pred 10 tisuća gledatelja.

Uz to, Dinamo nastvlja udarničkim tempom. Već ovoga četvrtka na teškom gostovanju u Londonu protiv West Hama Modri će donositi odluku o svom proljeću u Europi. Zatim se vraćaju odraditi preostale obveze u HNL-u. Na papiru, čekaju ih laki zadaci: Slaven, nadoknada s Istrom i za kraj Dragovoljac.

05.12.2021.,Zagreb - Stadion Maksimir , 18. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL: Dinamo - Hajduk
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Na kraju, na vrhu ima mjesta samo za jednu ekipa. Koga?

Neovisno o ishodu, činjenica je da svjedočimo kvalitetnoj nogometnoj sezoni u Hrvatskoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Ključne riječi

Komentara 2

VI
vidum
13:00 06.12.2021.

Mislim da će prvak polusezone biti jedna od deset trenutno prvoplasiranih ekipa.

Avatar joshan
joshan
22:02 06.12.2021.

hajduk će bit prvi(iako zasad,još nije) do 35 kola a dinamo nakon 36-og🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije