Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTANBULSKI FINALE

Pirejci preokrenuli \"minus 19\" iz 28. minute, Ivkoviću drugi naslov

Andrej Kiriljenko
Reuters
13.05.2012.
u 22:14

Dario Šarić izabran za najbolju petorku juniorskog turnira, a Vasilis Spanoulis za MVP seniorskog finala

Košarkaško čudo se dogodilo u Istanbulu, u finalu Eurolige. Prvakom Europe postao je Olympiacos, momčad koja je već plasmanom na Final Four premašila sva očekivanja. No, rasterećeni Pirejci skinuli su još dva favorita. U polufinalu Barcelonu, a u finalu projiciranog prvaka CSKA. Još u 28. minuti CSKA je izgledao kao stroj za mljevenje, a Olympiacos kao mljeveno meso. Bilo je "plus 19" za Moskovljanje i činilo se da slijedi dosadna završnica. No, CSKA se uspavao s vlastitim vodstvom, a trener Ivković je od svojih tražio da budu agresivniji, da vjeruju i dalje. U samo četiri minute smanjili su na "minus pet" i poljuljali samopouzdanje favorita. Još 19 sekundi prije kraja činilo se da će "Crvena armija" uspješno obraniti položaj jer na crtu na slobodna bacanja stao je Teodosić.

No, on je pogodio samo jedno, Papanikolau oba, a Šiškauskas je devet sekundi prije kraja promašio oba, pa su Pirejci krenuli u napad za pobjedu. Spanoulis je probio prvu crtu obrane i dodao Printezisu koji sedam desetinki prije kraja donosi Olympiacosu trofej (62:61).

- Za mene kao trenera ovo je čudo. Duda Ivković je kao trener osvojio sve, no kad s ovakvom momčadi osvoji naslov prvaka Europe to je remek djelo karijere. Isto tako, nedopustivo je za veliku momčad da nakon "plus 19" mirno ne privede utakmicu kraju - ustvrdio je trener Fenerbahcea Neven Spahija.

Ivkoviću je ovo drugi naslov europskog klupskog prvaka i drugi s Olympiacosom, 15 godina poslije. Znao je kako izmoriti Teodosića i Krstića, nositelje igre reprezentacije kojoj je izbornik. Vjerovao je u mlade igrače (Papanikolau, Sloukas i Mantzaris) koji su i donijeli preokret.

- Neću reći da sam vjerovao u ovo, ali smo pokazali da se u sportu nikad ne treba predavati - kazao je 68-godišnji trenerski lisac.

Ključne riječi

Komentara 2

1M
1Miskec
23:09 13.05.2012.

Ovi srpski treneri, to nema smisla, dokle vise? Zabraniti srpskim trenerima da vode timove, posebno Ivkovicu i Obradovicu.

BG
BG
11:10 14.05.2012.

he he he. da znas, srpski treneri nisu vise ovako zanimljivi)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije