Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO JE SLJEDEĆI

Pippen i Malone prvi kandidati za Kuću slavnih

Karl Malone
Arhivska fotografija
01.12.2009.
u 10:22

Sredinom rujna ove godine u košarkašku Kuću slavnih je primljen i vjerojatno najbolji košarkaš svih vremena, legendarni igrač Chicago Bullsa Michael Jordan.

Jordan je u Naismith Memorial Hall of Fame u Springfieldu (Massachusetts) primljen zajedno s Davidom Robinsonom, Johnom Stocktonom, te trenerskom elitom Jerryjem Sloanom i Charlaine Vivian Stringer.

U prvom narednom izboru Jordan bi na tom mjestu mogao dobiti svog partnera kroz najveći dio karijere, 44-godišnjeg Scottieja Pippena, koji je najjača karika među novonominiranima. Pippen je jedini, kao i Jordan, osvojio šest NBA naslova u Chicagu (1991., 1992., 1993., 1996., 1997. i 1998. godine), a bio je, dakako, i član jedinog i izvornog Dream Teama koji je na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. osvojio zlatnu medalju.

Kolega iz te reprezentacije, 46-godišnji Karl Malone, drugi je najveći favorit za ulazak u Kuću slavnih. Nakon što je prije dva i pol mjeseca u plejadu sjajnih svjetskih košarkaša, trenera i radnika primljen John Stockton, vrlo je vjerojatno da će nakon njega u isti birani krug biti primljen košarkaš s kojim je igrao zajedno u Utah Jazzu sve od 1985. do 2003. godine.

Ostali kandidati za Kuću slavnih su Chris Mullin, Dennis Rodman, legendarni brazilsku šuter Oscar Schmidt, Litavac Šarunas Marčulionis...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije