Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Pioli bez Zlatana: Dinamo je težak protivnik, jako dugo ne gube doma

Zagreb: Stefano Poli i Ante Rebić održali konferenciju za medije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
24.10.2022.
u 19:34

Legendarni švedski napadač neće zbog ozljede nastupiti u Maksimiru.

Baš kao i Dinamo, niti talijanski prvak AC Milan nema pravo na pogrešan korak u susretu 5. kola E skupine Lige prvaka.

Milan trenutačno ima četiri boda, kao i Dinamo, dok su na prva dva mjesta u skupini Chelsea sa sedam i RB Salzburg sa šest bodova.

Rossoneri dolaze u Zagreb s dvije uzastopne ligaške pobjede, no u zadnjih sedam susreta u svim natjecanjim upisali su tri poraza, pri čemu dva od Chelsea.

Stefano Pioli protiv Dinama ne može računati na prvog vratara Mikea Maignana koji je ozlijedio list na utakmici francuske reprezentacije protiv Austrije u rujnu i vjerojatno će propustiti Svjetsko prvenstvo. Umjesto njega brani iskusni Rumunj Ciprian Tatarusanu.

Zlatan Ibrahimovic File Photo File photo dated 17-09-2020 of AC Milan's Zlatan Ibrahimovic. Issue date: Thursday May 26, 2021. Niall Carson Photo: PA Images/PIXSELL
Foto: Niall Carson/PA Images/PIXSELL

Izvan stroja su i Zlatan Ibrahimović, Davide Calabria, te Alexis Saelemaekers, dok je Fikayo Tomori otpao zbog crvenog kartona zarađenog u u posljednjoj europskoj utakmici protiv Chelseaja na San Siru.

Talijanski mediji su objavili kako se Milan očajnički želi plasirati u osminu finala jer bi ulazak u knock-out fazu Lige prvaka navodno donio najmanje 60 milijuna eura prihoda.

- Ako želimo proći moramo ostvariti dobar rezultat, isto tako vrijedi i za Dinamo. Moramo se koncentrirati na svoju kvalitetu, Dinamo je težak protivnik. Ne gube doma, jako dugo. Međutim sigurni smo u našu snagu, samopouzdani smo - kazao je Milanov strateg Stefano Pioli na konferenciji za novinare na maksimirskom stadionu.

- Dinamo se dobro zatvara, imaju opasne kontre. Ima jako dobra dva napadača. Individualno su na visokom nivou. Dobili su Chelsea, odigrali dobro protiv Salzburga - dodao je strateg talijanskog prvaka.

24.10.2022., Zagreb - Trener Milana Stefano Pioli odrzao je konferenciju za medije na stadionu Maksimir uoci utakmice 5. kola UEFA Liga prvake izmedju GNK Dinamo - AC Milan. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Naglasio je kako je njegova momčad dobro trenirala i kako je u dobroj formi.

- Treniramo dobro, naviknuli smo na ovaj nivo. U dobroj smo formi. Moramo biti pažljivi, kompaktni. Ne smijemo ispadati iz ritma, to nam se ne smije dogoditi.

Pioli je naglasio kako je sutrašnja utakmica važna, ali ne i najvažnija.

- Svaka utakmica je posebna i teška. Svaku utakmicu igramo kao da nam je zadnja. Svakako da je bitna, ali ne i najbitnija. Što se tiče taktike i psihološkog pristupa, ne trebam dodatno motivirati igrače - zaključio je.

Standings provided by Sofascore

>> Pogledajte: Nevjerojatni Luka Modrić srušio rekord Christiana Ronalda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije