Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KENNY SANSOM

Engleska ikona pila je devet boca vina na dan i dobila tešku bolest: 'Ležao sam u alkoholnoj komi'

Daily Mail
27.03.2023.
u 12:51

'Alkohol mi je uništio život... Jednom kad sam počeo piti, oh Bože, bila je to noćna mora... Piće me izluđivalo. Što sam više pio, to mi se više sviđalo... Dok sam sjedio u baru, popio bih šest boca vina. To je prokleto ludo'

Jedan od legendarnih nogometaša Engleske i Arsenala, Kenny Sansom, nije se dobro proveo u životu jer je previše kockao i pio. Zbog alkohola si je uništio zdravstveno stanje, uspio se izvući kada su liječnici već odustali od njega, ali imao je na kraju teške posljedice koje će ga pratiti do kraja života.

64-godišnjem Sansomu dijagnosticiran je Wernicke-Korsakoffovog sindrom, moždani poremećaj sličan demenciji. Godinama je trajala njegova borba s alkoholom, prema vlastitom priznanju bio je i do devet boca vina dnevno, uzela ga je i kocka, pao je u depresiju i bio je na dnu.

U travnju 2020. godine završio je u alkoholnoj komi, u bolnicu je primljen u takvom stanju da su liječnici obitelji rekli kako vjerojatno živ neće izaći iz bolnice. U bolničkom krevetu dobio je upalu pluća nakon čega je njegovoj obitelji rečeno da ga neće ni pokušati reanimirati. A onda, par dana kasnije se probudio, ali njegov oporavak nije tekao glatko, proveo je 18 tjedana u bolnici te je morao ponovno naučiti hodati i govoriti.

- Alkohol mi je uništio život... Jednom kad sam počeo piti, oh Bože, bila je to noćna mora... Piće me izluđivalo. Što sam više pio, to mi se više sviđalo... Dok sam sjedio u baru, popio bih šest boca vina. To je prokleto ludo. Ponekad bih spavao na bilo kojoj klupi koju bi našao. Danas se osjećam odlično, u travnju će biti tri godine kako živim bez alkohola - rekao je u ekskluzivnoj ispovijesti za britanski Daily Mail.

- Igrao sam 86 puta za Englesku... Da nisam pio, igrao bih puno više. Volio bih moći pomoći ljudima koji su se odali alkoholu, ispričati im svoju priču, reći im što to tebi čini. Danas mogu uživati ​​u svojoj djeci i unucima, mogu ih odvesti na nogometne utakmice... Mogu ih odvesti gdje god žele i kad žele. Život je opet u mojim rukama. Osjećam se kao da sam njihov tata. A ranije? Bio sam pijanac - rekao je Sansom koji žali za propuštenim prilikama, ali je otvorio novo poglavlje u životu.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije