Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Pilić

Pilić: Srbi su po slavlju jači od nas Hrvata

'obzor...zgb..0812...2005. nikola pilic snimio:boris scitar'
'boris scitar'
20.09.2010.
u 19:28

Proslavljeni teniski stručnjak sa Srbijom korak do 5. naslova u Davisovu kupu.

– Uh, to je zaista velika stvar! Srbija je prvi put u povijesti u finalu Davisova kupa. I to na domaćem terenu. Kume, prvi sam u svijetu koji je u finalu bio s tri različite reprezentacije. S tri naslova? To bi bilo fantastično – dobro je raspoložen bio Nikola Pilić, glavni savjetnik srpske teniske reprezentacije, nakon velikog uspjeha Đokovića i Tipsarevića u Beogradskoj areni.

Već u utorak na Akademiji

– Moram priznati jednu stvar - Srbi znaju slaviti. Igrači i vodstvo reprezentacije zabavljali su se u jednom beogradskom restoranu do pet sati ujutro. Pjevala je Brena i još jedna pjevačica kojoj ne znam ime. Bilo je zaista veselo – kaže Pilić i priznaje:

– Mi Hrvati ne znamo tako slaviti. Ja sam se, tako, povukao sa suprugom Miom iz restorana već oko jedan sat. Trebalo je ujutro krenuti automobilom prema Münchenu. Jer, već me sutra čeka redovan radni dan u mojoj teniskoj akademiji – rekao je šjor Niko koji je prošli tjedan vodio većinu treninga srpske reprezentacije.

– Vodio sam sve treninge od subote u 14 sati do srijede navečer. Novak Đoković i izbornik Bogdan Obradović vratili su se iz New Yorka tek u utorak navečer jer je finale US Opena igran dan kasnije. Ja i inače vodim većinu njihovih treninga. Kako to Nijemci kažu, prvi sam čovjek momčadi, a ne izbornik, niti bih to mogao biti u finalu čak i da želim. Nemam srpsku putovnicu – objašnjava Pilić i najavljuje:

Ljubičić treba nastaviti

– Pobijedi li Srbija početkom prosinca u finalu Francusku i osvoji taj povijesni naslov, postoji čvrst dogovor da će se cijela reprezentacija i stručni stožer ošišati na "nulu". Poštovat ću dano obećanje – uvjerava Pilić.

Šjor Niko pozorno prati i događanja u hrvatskom tenisu.

– Znam da je Čilić ovaj tjedan prvi nositelj turnira u Metzu, znam da ondje igra i Ljubičić. Čini se da je hrvatski tenis trenutačno u krizi. Navodno više nemamo niti jednu tenisačicu među sto najboljih u svijetu, a u muškom tenisu, koji je bio naša perjanica dulji niz godina, polako dolazi do smjene generacija. Ljubičić, Karlović i Ančić bliže se kraju karijere. Karlo i Mario muku muče s ozljedama, a čuo sam da Ljubo razmišlja i o završetku karijere na kraju sezone. Mislim da bi, ostane li na kraju među prvih dvadeset na ATP listi, svakako trebao nastaviti. U svakom slučaju, jedna generacija dolazi do kraja, a osim Čilića, na vidiku nema pravih nasljednika. Nažalost, u tome nema pomoći – veli Pilić.

Ja sam Obradoviću savjetovao nastup Janka Tipsarevića

– Pobjeda Srbije nad Češkom izborena je u dramatičnim okolnostima. Đoković uoči nedjeljnog susreta s Berdychom zbog bolova u trbuhu nije spavao do pet ujutro, izgubio je prvi set, a onda se čudesno vratio. Posebno sam sretan i zbog Janka Tipsarevića koji je donio dva pojedinačna boda. Ja sam u srijedu savjetovao Obradoviću da Janko bude naš drugi igrač u singlu. Tako je i bilo – kaže Pilić.

Australac Hopman rekorder, no Pilić je pri samom vrhu

Iako je Pilić jedini izbornik koji je naslov osvajao s dvije reprezentacije, u Davisovu kupu bilo je izbornika koji su od njega osvojili više naslova. Bez premca je legendarni australski izbornik Harry Hopman, koji je u razdoblju od 1950. do 1967. osvojio čak 15 naslova.

Od ekspanzije Davisova kupa početkom 20-ih godina prošlog stoljeća, šest naslova kao izbornik ima Amerikanac Williams, a uz Pilića, četiri naslova imaju i Francuz Gillou, Britanac Barret i Australac Fraser.

Ključne riječi

Komentara 36

KT
Kralj Tomislav
19:57 20.09.2010.

Pa odakle ti Janezu, vec sam se uplasio sta je sa tobom....... a ti ziv... I opet.... bla, bla, bla ..... A Pilicu se pevaljka svida...., vidi, vidi...

FB
Fabio_Biancocelesti
00:20 21.09.2010.

Ovo da su srbi jači po slavlju od nas hrvata nije ništa novo, to je istina nažalost :( I nemate šta pribacivati Piliću!!!!

Avatar vvladimir
vvladimir
20:35 20.09.2010.

Sjor Niko je gradjanin svijeta i gradjanin sporta. Ne pripada ni Srbima ni Hrvatima, posebno ne onako kako na ove nacije gledaju neki od komentatora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije