Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvojac uspješnih

Pilić je, kao i Rudić, s tri reprezentacije osvajao svijet

'18. 08. 2008., beijing, china - na olimpijadi je hrvatska reprezentacija zaigrala protiv kineske, s rezultatom 16-4. na fotografiji je izbornik ratko rudic.  photo: Goran Stanzl/Vecernji list'
'Goran Stanzl/Vecernji list'
07.12.2010.
u 13:15

Osvajanjem Davisova kupa sa Srbijom (tko nam je kriv što smo se mi tako olako riješili njegovih usluga) Nikola Pilić postao je jedini naš stručnjak koji se može mjeriti s Ratkom Rudićem

Zanemarimo li malu razliku da je Pilić barem formalno u srbijanskoj reprezentaciji bio savjetnik, a ne izbornik, njih su dvojica uspjeli osvojiti svjetski vrh s tri različite reprezentacije: Rudić sa SFRJ (1986.), Italijom (1994.) i Hrvatskom (2007.), a Pilić s Njemačkom (tri puta), s Hrvatskom (2005.) i sa Srbijom (2010.). Da i nije drugih uspjeha (i igračkih i trenerskih), sama ta činjenica tu dvojicu stručnjaka svrstava u red istinskih fenomena svjetskog sporta. Takav je pothvat doista teško ponoviti.

No, kapa dolje i svim ostalim hrvatskim trenerima koji su s jednom (najbolje hrvatskom) ili više reprezentacija osvajali svjetske krune, pa makar u juniorskoj konkurenciji. Pošlo je to za rukom Lini Červaru 2003. u Portugalu s hrvatskim rukometašima, a iznimno ćemo u ovoj prilici (jer je u pitanju nogomet) honorirati i doprinos Ćire Blaževića – svjetska bronca u Francuskoj 1998. godine i Mirka Jozića – svjetsko juniorsko zlato (sa SFRJ) u Čileu 1987. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije