Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Borilački sport

Pijetraj: HBS nam ne da nastupati! Pauletić: To nije točno!

"U protupravnom nasrtaju predsjednika HBS-a Roberta Pauletića naš klub nije usamljen, iz istih osvetničkih pobuda suspendiran je i BK Borovo", piše u priopćenju BK Leonardo
23. listopada 2012. u 13:44 1 komentara 12 prikaza
\'BoksPijetraj_dbr_spo_151211\'
Foto: \'\'

Jedan od prvih poteza Roberta Pauletića, novog predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza bio je da donedavnom izborniku Leonardu Pijetraju zabrani djelovati u hrvatskom boksu. Trudi li se to poznati splitski enigmatičar učiniti ovaj sport još većom "enigmom" nego što jest kada kažnjava najuspješniji hrvatski klub koji, uzgred, ima i najnadarenijeg hrvatskog borca Filipa Hrgovića? Je li riječ o odmazdi aktualne vodeće garniture ljudi prema bivšoj ili nešto drugo pokušajte procijeniti na osnovu dva priopćenja koja su se jučer pojavila u medijskom eteru.

Najprije se javio kažnjeni Leonard Pijetraj koji kaže:

"BK Leonardo ponovno se našao na udaru neodgovornih boksačkih dužnosnika, koji pokušavaju spriječiti sportsku aktivnost najboljeg hrvatskog kluba u posljednjih pet godina prema broju medalja i natjecatelja na seniorskim, juniorskim i kadetskim nacionalnim prvenstvima. U osvetničkom pohodu predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) Roberta Pauletića, BK Leonardo je 6. listopada 2012. godine suspendiran zbog navodnih, zapravo izmišljenih teških povreda Stegovnog pravilnika HBS-a.

Naglašavam da je ova odluka potpuno neopravdana i pravno manjkava zbog više razloga, a ponaprije zato što se ne navodi temelj za donošenje, ni pouka o pravnom lijeku, niti je ovlaštenim osobama BK Leonardo omogućeno da se izjasne o navodima i paušalnim ocjenama potpisnika suspenzije.
S obzirom na nadnevak odluke o suspenziji, jasno je da su se predsjednik Pauletić i njegov Izvršni odbor HBS-a već na svom prvom sastanku po ishođenju rješenja zagrebačkog Gradskog ureda za opću upravu pobrinuli osvetiti boksačima, trenerima i dužnosnicima BK Leonardo za legalnu i legitimnu podršku drugome kandidatu za predsjednika HBS-a. Pritom, u protupravnom nasrtaju predsjednika HBS-a naš klub nije usamljen, iz istih osvetničkih pobuda suspendiran i BK Borovo.
Prilikom izricanja sankcije, zbog koje su u prošlosti i sami prosvjedovali i naglašavali neopravdanost takvih mjera, čelnike HBS-a nisu pokolebale ni nepobitne činjenice da je BK Leonardo već godinama perjanica hrvatskog boksa, kako kvalitativno, tako i brojem medalja i aktivnih boksača, da je BK Leonardo iznjedrio najboljeg hrvatskog boksača u posljednjih desetak godina Filipa Hrgovića, te osvajača jedine međunarodno relevatne medalje od 2006. godine Hrvoja Sepa. Upravo suprotno, čini se da su baš uspjesi BK Leonardo motiv za nezaslužene, nepravedne i protupropisne stegovne mjere neistomišljenika.

U takvom ozračju i nakon takvih poteza, s pravom se moramo zapitati kakve su zapravo namjere predsjednika HBS-a Roberta Pauletića i njegovih suradnika? Kakav to Savez žele ustrojiti čelnici HBS-a? I konačno, zanimaju li ih uopće boks, boksači, treneri, natjecanja, uspjesi i medalje ili im je samo važno pod svaku cijenu ukloniti smetnju njihovoj samovolji i uništiti najvećeg boksačkog suparnika.

O ovom samovoljnom potezu predsjednika HBS-a odmah smo obavijestili sve relevantne institucije i poduzeli pravne korake u nakani da se suspenzija poništi. Uvjereni smo da ćemo u tome i uspjeti i da će BK Leonardo i 2013. godine biti najbolji boksački klub na nacionalnoj razini u svim konkurencijama.", stoji u priopćenju boksačkog kluba Leonardo.

Kada je dobio informaciju o Pijetrajevu priopćenju oglasio se i Robert Pauletić koji je ovako pojasnio odluku Izvršnog odbora HBS-a:

"Izvršni odbor HBS-a donio je odluku o privremenoj suspenziji jednoglasno. Valja primijetiti da boksačima kluba "Leonardo" nije zabranjen nastup: privremeno su suspendirani samo dužnosnici i treneri kluba, do izricanja mjere Stegovne komisije. Boksači dakle mogu nastupati, ali bez isticanja imena kluba. To je bitna razlika od vremena kad je gospodin Pijetraj bio izbornik i kad su se klubovi koji nisu bili spremni na slijepu poslušnost izbacivali iz HBS-a na temelju izmišljenih optužbi, a boksačima branilo da nastupaju. Pijetraj i dalje živi u uvjerenju o svojoj važnosti i posebnosti, te se ponaša kao selektor iako to više nije, pa je na međunarodnom predolimpijskom natjecanju u Trabzonu u Turskoj spriječio selektora Marija Šivoliju da bude u kutu "njegovom" reprezentativcu. To je naravno apsolutno nedopustivo, skandal koji pokazuje koliko Pijetraj poštuje HBS i reprezentaciju, ali to je ujedno samo jedan detalj, o njegovim izjavama u medijima te kontinuiranom nanošenju štete ugledu HBS-a dala bi se napisati manja knjiga. Prepustimo nadležnim organima HBS-a da donesu konačnu odluku.

Nama ne preostaje nego zaključiti da bi se o događanjima u hrvatskom boksu mogla napraviti poveća knjiga. Šteta po taj sport svakim je danom sve veća, a suprotstavljene strane niti ne pokušavaju komunicirati."

Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • kajinx:

    Hajde, dizač tegova, ispravi nepravdu i kazni samovoljnike.