Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak iz Londona

Pietraj: Hrgović je dokazao da može boksati sa svima, ali...

Filip Hrgović, David Haye (1)
Fight Site
23.09.2013.
u 15:20

"Naš cilj je boksati na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Naravno, jedini razlog zbog kojeg bi ranije otišli u profesionalce jest neka nemoralna ponuda koju ne bi mogli odbiti"

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović se vratio iz Londona gdje je zajedno sa svojim trenerom Leonardom Pijetrajem boravio posljednja dva i pol tjedna. Razlog njihovog boravka u britanskoj prijestolnici su bili sparinzi sa svjetskom profesionalnom boksačkom zvijezdom Davidom Hayjem, koji se spremao za dvoboj protiv svog sunarodnjaka Tysona Furyja.

Osim Hrgovića, Hayju su na dispoziciji bili i bivši Kličkov izazivač Mariusz Wach, neporaženi američki nokauter Deonatay Wilder i također neporažena britanska boksačka nada Richard Towers.

Na kraju je upravo Hrgović "kumovao" razbijenoj arkadi zbog koje je popularni britanski boksač morao otkazati, odnosno prolongirati meč protiv Furyja.

U razgovoru za Fight Site, Pijetraj je izrazio oduševljenje boravkom u Londonu i onime što je Hrgović pokazao na sparinzima.

"Ja sam vrlo zadovoljan. Hrga je odrađivao sparinge sa svima, a ne samo s Davidom i bez problema se mogao nositi sa svom četvoricom", objašnjava poznati hrvatski boksački stručnjak i dodaje:

"Ovo je veliko i vrlo dobro iskustvo za tako mladog boksača."

Nakon što je pokazao da se može nositi s najboljim udaračima svijeta, nameće se logično pitanje: Kada će Filip u profesionalce? Pijetraju se ne žuri...

"To nam nije u bližim planovima. Filip ima tek 21 godinu i trenutačno je dio kazahstanske momčadi Astana s kojom će i ove godine boksati u WSB ligi. No, prvo što nam slijedi je Svjetsko amatersko prvenstvo gdje će sigurno boksati. Nigdje nam se ne žuri."

No, postoji ali...

"Naš cilj je boksati na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Naravno, jedini razlog zbog kojeg bi ranije otišli u profesionalce jest neka nemoralna ponuda koju ne bi mogli odbiti. Ukoliko tako nešto stigne, može se dogoditi da i ranije ode u profesionalce", zaključuje Pijetraj koji nastavlja raditi u svojoj dvorani u Dubravi s najvećim hrvatskim boksačkim talentom.

>>Hrgović razbio arkadu Davidu Hayeu, otkazan meč protiv Furyja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije