Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Phil Jackson oprostio se prvom "metlom" u karijeri

Phil Jackson
AFP
09.05.2011.
u 08:57

Aktualni dvostruki prvaci NBA lige Los Angeles Lakersi ispali su u polufinalu Zapadne konferencije porazom i u četvrtoj utakmici od Dallas Mavericksa 122:86

Jedan od najvećih, a vjerojatno i najveći trener u povijesti lige, Phil Jackson, završava  karijeru onako kako dosad nikad nije završio seriju u doigravanju - "pometen".

Lakerse je u četvrtoj utakmici uništio fenomenalni Jason Terry (32 koša) koji je ubacio devet trica i izjednačio rekord doigravanja NBA lige. Terry je za tri poena šutirao nevjerojatnih 9 od 10! Cijela momčad ubacila je 20 trica, što je također izjednačenje rekorda doigravanja), a odličan je bio i Peja Stojaković koji je gađao 6 od 6.

Kod Jacksonove momčadi nisu toliko do izražaja došli strijelci (Bryant 17 koševa), koliko isključeni igrači. Zbog namjernih i opasnih prekršaja u samo 45 sekunda razmaka isključeni su Lamar Odom i Andrew Bynum.

Zanimljivo, klupa Dallasa zabila je jednako koševa kao cijela momčad Lakersa - 86!

Na Istoku je vodeća momčad nakon osnovnog dijela sezone, Chicago Bullsi, izgubila u četvrtoj utakmici serije, na parketu Atlanta Hawksa 88:100 (2-2 u seriji). Ni ovaj put Hawksi nisu imali odgovor na Derricka Rosea (34 koša, 10 asistencija), no imali su Josha Smitha. Visoko krilo Atlante gotovo je ostvario triple-double sa 23 koša, 16 skokova i osam asistencija.

Roseov učinak ipak treba uzeti s malom rezervom, jer je za 34 koša potrošio čak 32 lopte! Pogodivši samo 12 puta od tolikog broja pokušaja.

Sljedeća utakmica igra se u noći s utorka na srijedu (2 sata po našem vremenu).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije