Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita se trgnula

Petrović: Neki još nisu svjesni kroz kakvo čistilište prolazimo

cedevita
Igor Kralj/Pixsell
19.01.2013.
u 21:25

U 18. kolu regionalne košarkaške lige Cedevita je kod kuće pobijedila Union Olimpiju 73:67, a Split je u gostima izgubio kod MZT Skoplja 93:84 (79:79).

Uz više htijenja u obrani i združenosti u nevolji, Cedevita je dobila prvu od niza presudnih utakmica u ABA ligi. U prvom nastupu nakon što su svi igrači novčano kažnjeni, cedevitaši su pobijedili Olimpiju (73:67) i tako eliminirali jednog izravnog suparnika za Final Four radi međusobnih 2-0. Malo je nedostajalo da Cedeviti pomogne i Split, no žuti su u Skoplju izgubili u produžetku.

- Vidio se i mali prkos prema mjerama uprave što je meni drago jer momčad mora pokazati da ima karakter, ma kako god ga probudili - ustvrdio je predsjednik kluba Mladen Veber sretan što se kapetan Baždarić (12 koševa) i igrački vratio u funkciju.

Bažda je sinoć uz Ilijevskog (13 koševa, 8 asistencija) i borbenog Sutona (12 koševa, 8 skokova) bio ključni igrač pobjede.

- Ovo je bio jedini način kako mi možemo pobjeđivati. Mi nemamo ekstra pojedinca koji sam može rješavati utakmice. S ovakvim pristupom u obrani, a to je najveća dobit ove utakmice, naši ciljevi još su uvijek ostvarivi - ustvrdio je kapetan Baždarić.

Vrlo važan čovjek u obrambenom bedemu bio je i Marko Tomas (12 koševa) koji je u startu limitirao najpotentnijeg igrača gostiju Jaku Blažiču (7 koševa).

- Trebala nam je ova pobjeda da se borimo za Final Four, odnosno za četvrto mjesto jer su tri srpske momčadi već odmakle.

Može li ova pobjeda biti prijelomni trenutak sezone?

- Tako pričamo već dva, tri mjeseca. Nakon svake pobjede pomislimo da smo uzeli zalet pa se demantiramo. Sada moramo probati dobiti svih osam utakmica do kraja ligaškog dijela ABA lige. Svidjelo mi se što smo i na "minus 10" imali dobar pristup pa smo brzo stigli tu prednost - primjetio je Marko Tomas.

Gostujući trener Sašo Filipovski važnim igračem Cedevitine pobjede označio je povratnika u sastav Predraga Šuputa.

- Najveći problem imali smo sa Šuputom. On jest zabio samo sedam koševa, ali je otvarao puno šuteva.

Šuputov doprinos potencirao je i trener domaćina Aleksandar Petrović:

- Hvala Šuputu što je primio blokadu i pomogao, a s ovom pobjedom kupili smo sedam dana mira da nam se vrati Kitchen kod kojeg sam odlučio da ne primi injekciju za bolove. Unatoč svemu odlazim doma povrijeđen završetkom utakmice jer neki moji igrači kao da nisu svjesni kroz kakvo čistilište prolazimo pa pokušavaju poboljšati svoju statistiku.

Petrović je na klupi imao jednog čovjeka više, sveukupno sedam igrača i osmoricu članova osoblja (pomoćne trenere, fizioterapeute, liječnika...). K njima se iz lože preselio sportski direktor Matej Mamić:

- Pitao me da li bi mi smetalo to a ja sam mu rekao da mi ne smeta. Matej je valjda time htio dodatno naznačiti ozbiljnost situacije.

I dok je Cedevita slavila, Split nije bio te sreće na gostovanju u Skoplju kod domaćega MZT-a. Izgubili su žuti nakon produžetka 93:84, nakon što je poslije 40 minuta igre bilo 79:79. Gubila je momčad s Gripa veći dio utakmice, često je to znalo biti i s više od 10 koševa (poluvrijeme je bilo 39:37), ali tu su prednost polako grickali u nastavku da bi u 34. minuti i prvi put poveli (69:68). Na kraju je Subotić imao priliku tricom riješiti pitanje pobjednika, ali nije bio precizan i susret je otišao u produžetke u kojima su se bolji snašli Makedonci.

Prvo ime Splićana bio je Vukušić sa 23 koša, dok je Subotić dodao 19, a MZT je imao petoricu igrača s dvoznamenkastim učinkom, a najefikasniji je bio Gečevski sa 19 ubačaja.

Rezultati 18. kola: MZT - Split 93:84, Szolnoki - Radnički 66:76, Igokea - C. zvezda 80:77, Partizan - Budućnost 63:50.

Poredak: 1. Igokea 15-3, 2. C. zvezda 12-6, 3. Partizan 12-6, 4. Budućnost 10-8, 5. Radnički 10-8, 6. Cedevita 10-8, 7. MZT 10-8, 8. Olimpija 9-9, 9. Krka 7-10, 10. Zadar 7-11, 11. Split 7-11, 12. Široki 6-11, 13. Cibona 6-12, 14. Szolnoki 4-14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije