Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOVAČEVI NAPADAČI

Petrić zaoštrio bitku, ali treba nam pravi Dudu

Mario Mandžukić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Autor
Ante Buškulić
09.01.2014.
u 10:50

– Hrvatska reprezentacija ima napadački deficit! Jer, osim Mandžukića, nitko ne zabija redovito za klub - govori Balaban.

Zimski prijelazni rok uoči velikih natjecanja u pravilu je nešto burniji jer brojni igrači hvataju posljednji vlak da se svide izborniku. Od hrvatskih je nogometaša prvi potez povukao Mladen Petrić. Odlazak u Panathinaikos (danas je predstavljanje) nakon nevidljive engleske karijere vidi kao šansu, a ionako se i dalje smatra reprezentativcem. Dočekala ga je skromna momčad isto takvih ambicija i liga u kojoj nije lako iskočiti.

Šokota: Bit će iznenađenja

– Godinu dana nije imao kontinuitet i teško će se sada u šest mjeseci nametnuti među putnike u Brazil. No nije nemoguće ako zabije 10-15 golova... Iako je Panathinaikos loš, a grčka je liga zatvorena, igra se tvrdo, čvrsto, nema puno golova, pa je teško i napraviti takav golgeterski bljesak – analizira bivši reprezentativac Boško Balaban (35), koji je bio u sastavu na SP-u 2002. i 2006., ali nije zaigrao na velikom natjecanju. No zabijao je važne golove u kvalifikacijama.I premda je konkurencija za hrvatski napad žestoka, nije to borba vrhunskih klasa. Štoviše...

– Hrvatska reprezentacija ima napadački deficit! Jer, osim Mandžukića, nitko ne zabija redovito za klub. Naravno da Olić nije upitan, po svemu je zaslužio igrati u Brazilu, ali recimo Eduardo nije u prvom planu u Šahtaru, ni Jelavić ne igra... Benka bih na izbornikovu mjestu svakako vodio, toliko je golova zabio, toliko lijepih, atraktivnih... – govori Balaban i dodaje:

– Puno je skromniji izbor napadača nego u moje vrijeme. Pa za SP 2002. bili smo Bokšić, Šuker, Vlaović, Stanić, Olić, Rapaić, ja... Tko god da je ispao, s pravom se mogao ljutiti što ne igra.

Tomislav Šokota (36) igrao je na Euru 2004.

– Bude li u Grčkoj Petrić igrao i zabijao, zašto ne bi išao na SP. Odavno je u reprezentaciji, kvalitetu ima... Mandžu, Olu i Dudua smatram sigurnima iako očekujem neka iznenađenja, Niko Kovač je takav tip... – rekao je.

Dudu najučinkovitiji

Niko Kovač igračima je rekao da će ih doći gledati u klubove, ali bez najave! Poruka je jasna: budite najbolji i dajte sve od sebe u svakoj utakmici! A važnije od toga koga će voditi kao četvrtog i petog napadača jest da Eduardo SP dočeka zdrav i u dobroj formi. Igrač koji je toliko toga donio Hrvatskoj, koji je ubojit u kaznenom prostoru, a i ove sezone, kada je daleko od prvih 11 Šahtara, postigao je osam golova u 854 minute (uključujući i reprezentaciju). Zabija svakih 106,75 minuta, što je bolji prosjek od Mandžukićeva!

Nikica Jelavić (28) - 90%

U Evertonu je odigrao samo 468 minuta ove sezone, prošli je vikend postigao prva dva gola, ali vjerojatno će promijeniti klub i bilo bi iznenađenje da ga Kovač zaobiđe.

Ante Rebić (20) - 55%

Ne igra u Fiorentini, vjerojatno neće na posudbu, no adut su mu mladost, drskost i probojnost pa u njegovu slučaju forma ne mora biti ključna.

Leon Benko (30) - 40%

Prvi strijelac lige u velikoj je formi, jesen je završio sa 21 pogotkom, zaslužio je da se nađe među putnicima na SP iako to dosad nije bilo pravilo (sjetite se Eduarda kod Cice).

Nikola Kalinić (25) - 15%

Nije standardan u prvih 11 Dnipra. Ove je sezone u 17 utakmica za klub zabio pet golova.

Mladen Petrić (33) - 5%

Morao bi imati vraški dobru polusezonu pa se na kartu iskustva i dobrih odnosa s izbornikom ušuljati u Brazil. No u posljednjem je startnom redu...

Marko Livaja (20) - 1%

Igra u Atalanti, ali čak i da ne gledamo njegovo problematično ponašanje i (izglađeni) sukob s Kovačem, šanse su mu male. Ništa veće nego one Čopa, Perice...

Komentara 2

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:45 09.01.2014.

Teško će se Petrić nametnuti, Panathinaikos ne igra ni Europa ligu, znači ostaju mu samo grčka liga i kup. Mandžukić, Olić i Eduardo su neupitni. Rebić, Benko i Jelavić se bore za zadnja dva mjesta. Trenutno bih uzeo Rebića ia i Benka, ali ima još vremena...

AS
asi2013
13:42 09.01.2014.

Benko i Kramarićm su bez iskustva, ali su dobri igraći. Bolje rješenje nego Dudu, jer onog Dudua više nema! Tko ne može igrati u prvoligašu sa dna Engleske lige, ne može igrati ni na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije