Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIEGE PAO U HAMBURGU

Petrić zabio sa 11m u preokretu HSV-a

Mladen Petrić
AFP
01.04.2010.
u 23:20

Hrvatski nogometaš Mladen Petrić bio je strijelac za svoj HSV u pobjedi 2-1 protiv belgijskog Standarda u prvoj utakmici četvrtfinala Europa lige. Petrić je bio precizan s bijele točke u 42. minuti.

Bio je to pogodak za 1-1, a prethodio mu je prekršaj Marcosa Camozzata na Jonahanu Pitroipi. Petrić je uzeo loptu i lijevom nogom pucao po sredini gola, svladavši vratara belgijskog prvaka Sinana Bolata.

Unatoč boljoj igri i većem broju prilika domaće momčadi, prvi su do pogotka na Nordbank Areni u četvrtak došli gosti iz Liegea. Dogodilo se to u 31. minuti kad je korner izveo Sebastien Pocognoli, a obrani Nijemaca pobjegao Dieudonne Mbokani i glavom matirao Franka Rosta.

Samo tri minute nakon Petrićeva pogotka za izjednačenje, vodstvo je Hamburžanima donio Ruud van Nistelrooy, iskoristivši ubacivanje Dennisa Aoga s lijeve strane.

Unatoč većem broju prilika u drugom poluvremenu, rezultat se do kraja nije mijenjao, a Petrić je iz igre izašao u 72. minuti kada ga je zamijenio Marcus Berg.

HSV je u osmini finala izbacio Anderlecht, a iako je protiv drugog belgijskog predstavnika vjerojatno očekivao lakši posao, u Liegeu će idući tjedan braniti samo pogodak prednosti. Ukoliko je uspije obraniti, u polufinalu će igrati protiv boljeg iz dvoboja Fulhama i Wolfsburga.

U četvrtak si je londonski klub na svome travnjaku osigurao pobjedu potpuno identičnu HSV-ovoj, ali za razliku od utakmice na sjeveru Njemačke, na Otoku se sve bitno dogodilo u drugom poluvremenu. Bobby Zamora je u 59. minuti udarcem lijevom nogom s oko petnaestak metara svladao Diega Benaglija. Samo četiri minute kasnije Zamora je asistirao Damienu Duffu za 2-0, ali Fulham nije uspio sačuvati veliku prednost.

U 89. minuti je nakon ubacivanja bosansko-hercegovačkog reprezentativca Zvjezdana Misimovića s desne strane precizan bio Alexander Madlung. Misimović je, kao i sunarodnjak mu Edin Džeko, na terenu proveo svih 90 minuta.

Europa liga, četvrtfinale (prve utakmice):

HSV - Standard 2-1 (Petrić 42 - 11m, Van Nistelrooy 45 / Mbokani 31)

Fulham - Wolfsburg 2-1 (Zamora 59, Duff 63 / Madlung 89)

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
07:26 02.04.2010.

Ubitačan strijelac je taj Švajcarac Petrić..I baš me čudi zašto je kvota 1:4 milijona da če na World Cupu postiči bar jedan gol..Tako sjajan igrač i tako visoka kvota, tu nešto smrdi na zapadno balkansko lažiranje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije