Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA

Petrić vs Zidan: Tko je kupio bolje?

05.11.2008.
u 11:13

Mladen Petrić i Egipćanin Mohamed Zidan nastupit će u subotu po prvi put protiv svojih bivših klubova u dvoboju 12. kola nogometne Bundeslige.

Dvojicu su napadača na početku sezone razmijenili HSV i dortmundska Borussija. I jedni i drugi uvjereni su da su napravili bolji posao od rivala. Subota bi trebala pokazati na čijoj je strani istina.

Dva su napadača analizirali i novinari hamburškog dnevnika Bilda. Petrić je u deset bundesligaških utakmica donio HSV-u tri pogotka ove sezone. Veći je doprinos dao u nebundesligaškim nastupima (četiri nastupa, pet golova). Zidan je pak u devet nastupa za Borussiju donio svom novom klubu dva gola.

I prošle je sezone 27-godišnji Hrvat bio raspoloženiji od egipatskog mu vršnjaka. U Bundesligi je za Dortmunđane zabio 13 golova, dok je Zidan u 21 nastupu zabio za HSV samo dva puta.

U oba su kluba ponovili da nisu pogriješili pri transferu:

- Mladen je pokazao svoje kvalitete. Vrlo sam zadovoljan s njim – izjavio je sportski direktor HSV-a Dietmar Beiersdorfer, ideolog i realizator razmjene igrača:

- Kad je u pitanju Mohamed, ponavljam da ga se mi nismo odrekli. Vjerovali smo u njega i smatrali ga dobrim igračem. No, u novu je sezonu ušao s teškim psihološkim teretom neuspjeha i loše forme iz prethodne sezone. Zato smo krenuli u realizaciju posla – dodao je.

Trener Dortmunđana Jürgen Klopp iznimno je zadovoljan s doprinosom Egipćanina.

- Mohamed se sjajno postavio otkad je došao, mislim u radnom smislu. Drago mi je da smo ga mijenjali za Petrića. U perspektivi će, siguran sam, donijeti navijačima puno veselja.

Kad je u pitanju subotnji dvoboj, hrvatski reprezentativac je kazao:

- Bit će to za mene doista posebna utakmica. Bit će mi ugodno igrati protiv bivših suigrača. Bilo bi vrlo lijepo kada bismo ih kući poslali s porazom. Ako se to ne dogodi, bojim se da nas čekaju velike kritike.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije