Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJGOL ČETVRTFINALA

Petrić kao nekad Dražan Jerković za HSV-ov prolaz!

Mladen Petrić
Foto: AFP
1/5
08.04.2010.
u 23:12

- To je najljepši pogodak koji sam vidio u posljednje vrijeme. Vidi se da se Mladen vratio u pravu formu - kazao je Robert Prosinečki.

Prije desetak dana, uoči prve utakmice četvrtfinala Europske lige Mladen Petrić je bio do kraja iskren: Znam da smo razočarali navijače, imamo kvalitetu, ali svi zajedno nismo bili dobri. Ali, ostala nam je Europska liga, finale se igra na našem stadionu u Hamburgu (12. svibnja op.p.) i sve čemo učiniti da tamo i završimo.

I onda je došao Standard. Gol u Hamburgu, minimalnih 2:1 u prvoj utakmici četvrtfinala i put u Liege. Belgijci su ove sezone bili odlični, ali sinoć su morali pružiti ruku Mladenu Petriću. Hrvatski reprezentativac je odigrao najbolju utakmicu ove sezone te s dva pogotka (u 20. i 35. minuti) nokautirao Belgijce. Guerrero je u posljednjim sekundama samo potvrdio 3:1 pobjedu i prolaz.

Svojom je izvedbom Mladen podsjetio na slavnog hrvatskog centarfora Dražana Jerkovića. Nekadašnji Dinamov plavi 9 pogotke je postizao glavom i škaricama. I baš te su škarice bile njegova specijalnost. Na isti je način jučer Petrić potopio Standard i rastužio njegeove nogometaše. A, čovjek koji je u svojoj bogatoj karijeri nosio i majcu Standarda iz Liega Robert Prosinečki zapljeskao je Mladenu.

- To je najljepši pogodak koji sam vidio u posljednje vrijeme. Vidi se da se Mladen vratio u pravu formu, da je potpuno zdrav i da se potpuno usredotočio na nogomet. To je sjajna vijest i za našu reprezentaciju.

Još jednom je Petrić pokazao klasu, pokazao zbog čega na plavo-crnom dresu nosi broj 10! Kroz cijelu sezonu se kao i momčad uglavnom tražio, da bi eksplodirao u pravom trenutku. Iako HSV ima i Guerrera i Van Nistelrooya, na kraju ništa trener Bruno Labadia ne bi postigao da nije bilo našeg majstora.

Tako će HSV drugu godinu zaredom igrati u polufinalu Europske lige. Lani su ih zaustavili nogometaši Werdera, sada im kao prepreka stoji londonski Fulham. Petrić je ostao jedini Hrvat u polufinalu. Lani je Darijo Srna podignuo srebrni pehar kao kapetan Šahtara. Može li to sve ponoviti Petrić. Ako bude igrao kao sinoć, sve je moguće!

Prolazak u završnu utakmicu HSV će tražiti protiv Fulhama koji nastavlja senzacionalnu sezonu u drugom europskom klupskom natjecanju po snazi. Londonski je klub već izbacio lanjskog osvajača Kupa UEFA-e, ukrajinskog Šahtara, nakon toga i talijanskog velikana Juventusa, a u četvrtfinalu je nadigrao i njemačkog prvaka Wolfsburga. U prvom susretu slavili su 2:1, a u uzvratu su u gostima upisali minimalnu pobjedu pogotkom Zamore u prvoj minuti.

Komentara 12

AA
aaaaaaaaaaaa
00:29 09.04.2010.

Cak i Van Nisteroy je ostao zbunjen i iznenadjen!

MA
marko53
23:27 08.04.2010.

Mladene svaka čast.Samo majstori daju takve golove.

OB
-obrisani-
08:18 09.04.2010.

Ima li neko kod vas da je rodjen i odrastao u tim EU kulturnim sredinama,mi eto imamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije